Zonguldak´ta, 6 ay önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Zonguldak Devlet Tiyatroları Müdürü, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Yalçın Arslan anısına konser verdi.
İl Kültür Turizm Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Topluluğu konseri öncesi, festival ve özel günlerde sunuculuk da yapan Yalçın Arslan´ın yaşamının anlatıldığı sinevizyon gösterisi sunuldu. Sinevizyon gösterimi sonunda, Yalçın Arslan´ın, ölümünden 2 saat önce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü girişinde eşi Kadriye, oğlu Seçkin ve torunu 1,5 yaşındaki Uras ile vedalaşırken güvenlik kamerasına yansıyan görüntüsü yer aldı. Torununu kucağına alıp sevdikten sonra merdivenleri çıkarken onlara el sallayan, 2 saat sonra da 3´üncü kattaki odasında kalp krizinden ölen Arslan´ın son görüntüsü, salonda bulunanları ağlattı. Arslan’ın eşi Kadriye Arslan da gözyaşlarına boğuldu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, "Dilerim oğulları babalarını unutturmayacaklar. Ona layık evlatlar olacağından hiç de şüphem yok" dedi.
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise "Sevgi böyle bir şey... Sevgiye layık insan... Bu kalabalık her şeyi gösteriyor. Onu hiç unutmayacağız, unutturmayacağız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Zonguldak Türk Sanat Müziği Topluluğu, şarkılarını Yalçın Arslan anısına söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi