Bugün öğlen saatlerinde düzenlenen tatbikat gerçeğini aratmadı. Verilen yangın alarmının ardından Kozlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü´nün yanı sıra 112 Acil Servis ve kurumun sivil savunma ekiplerine haber verildi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile TTK Sivil Savunma ekipleri binaya girerek mahsur kalanları tahliye etmeye çalıştı. Dumandan etkilenenleri canlandıran işçilere, 112 Acil Servis ambulansında müdahale edildi.

Daha sonra müessese müdürlüğü bahçesinde yakılan ateş, yangın tüpleriyle çalışanlar tarafından söndürüldü. TTK Kozlu Müessese Sivil Savunma Uzmanı Suat Birlikbaş yaptığı açıklamada, ilgili yönetmelik kapsamında yangın tatbikatını yaptıklarını belirterek "TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü olarak kamu binalarının yangından korunması ile ilgili her sene yapılması gereken rutin yangın tatbikatını yaptık. Yangın tatbikatına katılan AFAD ekibine, sivil savunma ekibine, Kozlu Belediyesi ekiplerine ve TTK iş sağlığı ve güvenliği ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

Elektrik teknisyeni Ercan Başyiğit gerçekleştirilen tatbikatların daha sık yapılması gerektiğini ifade ederek "Bu tatbikat bizim için daha faydalı olacak daha kapsamlı olması ve bilgi dışında olması daha iyi olur. Bu tatbikatlar 6 ay gibi 3 ay gibi sürelerde oluyor. 3 ay gibi bir zamanda olması bizim için daha iyi olacağını düşünüyorum. Bu tür sorunları yaşayabileceğimizi düşünüyoruz. Mazot ve benzin gibi yanıcı maddeler bulunuyor. Bu tatbikatların daha yoğun şekilde yapılması ve daha bilinçli yapılması gerekir" diye konuştu.

Servis Şefi Remzi Oruç ise yapılan tatbikatın gerçeği aratmadığını belirterek şunları söyledi: "Senaryonun içinde biz de vardık. Ben senaryo gereği atölyede kaldım. Yangın çıkınca ekip arkadaşlarım ile çıkamadım. Bana ilk müdahale edildi. Sedye ile alınıp ambulansa taşındım. Ambulans için bana oksijen takıldı. Gerçekleştirilen tatbikat tamamen gerçekti."

Editör: Pusula Gazetesi