Türk Kızılay´ının 141. Kuruluş Yıldönümü kutlamalarında Kızılay Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Nihat Aygün, Türk Kızılayı´nın önemini bir kez daha anlattı.


Aygün, Türk Kızılayı´nın 141 yıldır Türkiye ve dünya coğrafyasında acının olduğu her yere Türk insanının merhametini taşıdığını söyledi.


Ülkede meydana gelen tüm doğal afetlerde halkın yanında olduğunu, afetzedelerin yaralarını sardıklarını dile getiren Aygün, "Türk Kızılay´ı ülkemizde meydana gelen tüm doğal afetlerde halkımızın yanında oluyor, afetzedelerin yaralarını sarıyor. Uluslararası Cenevre sözleşmeleri doğrultusunda, savaşta ve barışta, yaralananlardan hiçbir bedel almadan ve karşılık beklemeden, amacına uygun olarak, gönüllülük anlayışına göre insani yardım ulaştırıyor. Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Hareketi´nin bir parçası olarak, insan onurunun korunması doğrultusunda din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın insancıl çalışmalar yürütüyor. Afete hazırlık ve müdahale, kan hizmetleri, sağlık ve sosyal hizmetleri, gençlik ve gönüllülük çalışmaları, eğitim hizmetleri alanlarında faaliyet gösteriyor. Ülke genelinde 700´ü aşkın şubesi, yüz binlerce üyesi ve gönüllüsü ile ihtiyaç sahiplerine umut oluyor. 7 bölge afet müdahale ve lojistik merkezi, 24 yerel afet müdahale ve lojistik merkezi, 22 acil haberleşme sistemi, 25 tam donanımlı haberleşme aracı ile olası bir afete en geç 2 saat içinde ulaşma kabiliyeti ve 250 bin kişiye acil barınma ve beslenme imkanı sunma kapasitesi ile doğal afetlere müdahale ediyor. 59 kan alma birimi ile 55 kentimizde ülkemizin kan ihtiyacının düzenli, güvenli ve gönüllü kan bağışçılarından temin edilmesi için çalışıyor. 5 gençlik kampı ve 5 öğrenci yurdu ile ülkemizin geleceği olan gençlerimize ve öğrencilerimize destek oluyor. 34 ilk yardım merkezi ve eğitim merkezleri ile halkımızı sağlık ve afete hazırlık konularında uzman eğitimcileri ile bilinçlendiriyor. 11 aşevi ile yılın 365 günü ihtiyaç sahiplerine sıcak aş sağlıyor. Türk Kızılay´ı 1868´den bugüne olduğu gibi bundan sonra da ülkemizdeki ve dünyadaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayacaktır" dedi.


´Altı aydır kucak açıyorum´


Türkiye Kızılay Derneği Zonguldak Şubesi´ne altı aydır görev yaptığını belirten Aygün, çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Türk Kızılay´ının fakirlerin sıcak yuvası olduğunu dile getiren Aygün; "Bu süre zarfında Kızılay Kan Merkezi´nin iç dizaynı ve çevresini modern hale getirdik. Kan merkezine mobil sistem otobüs yaptırıyoruz. Bu araç yapılınca, ilçe, belde ve köylerde kan toplamak için hizmet verecektir. Gıda yardımları yapıyoruz. 2 aileye yardımda bulunduk. Birisi Beycuma´nın Hacıali Köyü&[#]8217;nde yapılacak binanın temelini attık. 1 ay içinde tamamlayacağız. Gelik´teki ailenin binasının temelini de 15 gün içinde atacağız. Fakir ailelere gıda yardımı yapılıyor. Üniversitede okuyan fakir öğrencilerin gidiş geliş yol ücretlerini karşıladık. Mevcut binamızın altında bulunan depoyu modern hale getirdik. Arşiv olarak burayı kullanarak hizmete açacağız" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi