Zonguldak’a istemeyerek geldiğini, fakat çok sevdiğini belirten Özbakır, “Zonguldak’ın gelişmesini çok arzu ediyorum. Yaşadığım sürece de Zonguldak’a yardımcı olmaya çalışacağım. Burada bizi en büyük sıkıntıya sokan; çarpık yapılaşma ve ulaşım, bunun yanında işsizlik. Bir şekilde bu sıkıntıların aşılması lazım...”dedi.

Haber: İlknur Yılmaz

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Zonguldak’a yapılmakta olan ek adliye binasının çalışmalarıyla ilgili bilgiler verirken, binanın tesliminin Mart ayının sonlarını bulacağını belirtti.

Pusula Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İlknur Yılmaz’a konuşan Başsavcı Hüseyin Özbakır, 9 yıldır görev yaptığı Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden de emekliye ayrılacağını belirtirken, duygulu anlar yaşadı.

Zonguldak’a istemeyerek geldiğini, fakat Zonguldak’ı çok sevdiğini ifade eden Başsavcı Özbakır, “Zonguldak’ın gelişmesini çok arzu ediyorum. Ben yaşadığım sürece de Zonguldak’a yardımcı olmaya çalışacağım” dedi.

Zonguldak’ta görev yaptığı sürede pek çok çalışmaya destek veren ve Zonguldak’ın önünün açılması noktasında zaman zaman daha çok çalışmalar yapılması gerektiği vurgusunu yapan Özbakır, “Binanın iç ve dış gereçleri tamamlanmaya çalışıyor. Sanırım Şubat ayı başlarına doğru bitecek. Ancak teslim alınması Mart ayının sonlarını bulabilir. İçerisinin donanımının yerleştirmesi süreciyle beraber bahar aylarında taşınmayı düşünüyoruz” dedi.

Emekli olduktan sonra kızının eğitimi için bir yıl daha Zonguldak’ta kalabileceğini de sözlerine ekleyen Özbakır, şunları söyledi:

“ZONGULDAK’I ÇOK SEVDİK”

“Nüfusa 2 yıla yakın büyük yazıldığım için 1 Mart 2015 tarihinde yaş haddinden dolayı emekli olacağım. Bunu engelleyecek herhangi bir şey olmadığından emekliye ayrılacağım. Burada bir yıl daha kalabilirim. Kızım, lise son sınıfa gidiyor ve okul değiştirmek istemiyor. Ben Zonguldak’a istemeyerek geldim, ancak Zonguldak’ta 9’uncu yılıma giriyorum. Bir alıştık, bir daha da kopamadık. Zonguldak’ı sevdik. Zonguldak’ın gelişmesini çok arzu ediyorum. Bir takım sıkıntıları var, onların aşılmasını çok istiyorum. Ben yaşadığım sürece de Zonguldak’a yardımcı olmaya çalışacağım. Burada bizi en büyük sıkıntıya sokan; çarpık yapılaşma ve ulaşım, bunun yanında işsizlik. Bir şekilde bu sıkıntıların aşılması lazım…”

Zonguldak’ta sosyal aktifliği ile de tanınan Başsavcı Özbakır; “Yedigöller’e gittik. Zirveye kadar, karların olduğu yere kadar çıktık. Birkaç kez gittiğimiz için her yeri ezberledik. Artık dostlarımızı oralara getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi