PTT Zonguldak Merkez Şube Müdürlüğü’nde bugün öğlen saatlerinde dolandırıcılık olayı yaşandı. PTT gişe memuru, sahte kimlikle kredi çekmek isteyen dolandırıcıdan şüphelenince, güvenliği çağırdı. Kaçan dolandırıcı, kısa sürede güvenlikçiler tarafından yakalandı.

PTT görevlileri hemen polisi aradı. Polis tarafından yakalanan dolandırıcı ifadesi alınmak üzere Çarşı Polis Merkezi’ne götürüldü.

PTT Merkez Şube Müdürü Ümit Eker, personelin dolandırıcıları tespit etmek için geçtiğimiz günlerde eğitim aldığını söyledi. Eker, duyarlı ve uyanık davranan memurunu tebrik etti.

PTT Şube Müdürü Eker, Pusula’ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“BURADA DAHA ÇOK PERSONELİMİZİN DUYARLI OLMASI GEREKİYOR”

“Biz PTT olarak, çeşitli bankalara aracılık yaparak, bizden maaş alan müşterilerimize kredi kullandırıyoruz. Bu son zamanlarda sahte kimliklerle, emekli maaşı alan vatandaşlarımızın sahte kimliklerini çıkartarak kredi kullanmaya çalışan dolandırıcılar var. Durumla ilgili kurumumuz personelimize eğitim vermişti. En son Zonguldak bölgesindeki bütün memurları toplayarak Dedeman Oteli’nde bir eğitim verdi. Eğitime katılan bir personelimiz, bir müşterinin kimliğinin sahte olduğundan şüphelendi. Kendisinden şüphelenildiğini anlayan dolandırıcı da kaçmaya başladı. Konumumuzun güvenlik görevlileri, şüpheliyi yakalayıp emniyet mensuplarına teslim ettiler. Bu olaylar vatandaştan daha çok kurumları ilgilendiriyor. Vatandaşın hiçbir şeyden haberi olmuyor. Dolandırıcı sahte kimlikle gelip kredi başvurusunda bulunuyor. Burada daha çok personelimizin daha duyarlı olması gerekiyor. Gerçekleşen olay tamamen personelimizin hem eğitim almış olması, hem de duyarlı olması sonucunda ortaya çıktı. Eğer duyarlı olmasaydı, dolandırıcı başka bir vatandaşın üzerine kredi çekip gidecekti. Dolandırıcıların limitleri var, en üst limitte kredi çekmeye çalışıyorlar.”

Editör: Pusula Gazetesi