Saltukova eski Belediye Başkanı Adil Düzlü, 30 Kasım 2014 Pazar günü yapılacak AK Parti Çaycuma İlçe Başkanlığı 5’inci Olağan Genel Kurulu için İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıkladı. Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın da destek verdiği Düzlü, “Mevcut Belde Başkanlarımızın, İl ve İlçe Yönetim Kurulu üyelerimizin, Belediye Başkanı ve Meclis üyelerimizin, birçok köy ve mahalle muhtarlarımızın talepleri üzerine, delegelerimiz ve partimizin değerli üyeleri ile kurduğumuz istişareler sonucu yaklaşık 20 yıllık siyasi tecrübeme güvenerek, sizlerin huzuruna İlçe Başkanı Adayı olarak çıkıyorum” dedi.

İlçe Başkanlığı seviyesinde partinin iyi yönetilmediğini ifade eden Düzlü, şunları söyledi:

“HİZMET ÜRETEN, ÇAYCUMA’NIN SORUNLARINI ÇÖZECEK İLÇE TEŞKİLATI KURMAK BU YOLA ÇIKTIM”

“AK Partimiz, bu güne kadar girmiş olduğu tüm seçimlerde, seçmenin, yani milletimizin kalbine taht kurarak oylarını artırmış, hızla gelişen ve büyüyen ülkemizde alternatifi olmayan iktidar olarak yoluna devam etmektedir. İlçemizde de partimizin en üst seviyede temsil edilerek, sorunların çözümü bizler için çok önemlidir. Geldiğimiz noktada partimiz, İlçe Başkanlığı seviyesinde maalesef iyi yönetilememektedir. Mevcut İlçe Başkanının bu güne kadarki tutumları, başta kendi oluşturduğu teşkilat olmak üzere parti mensupları tarafından tasvip edilmemektedir. Kendine yapılan uyarıları dikkate almayan, desteği siyaset yaptığı kendi teşkilatı ve partililerden değil de başka yerlerde arayan, muhtarlarımızın, partililerimizin, belediye başkanlarının, delegelerin telefonlarına dahi çıkmayan İlçe Başkanı tartışılır duruma gelmiştir. 25 asil, 25 de yedek üyesi olan ilçe yönetim kurulu istifalar sonucu boşalarak 11 asil, 4 de yedek olmak üzere toplam 15 üyesi kalmıştır. Buna rağmen kendini başarılı bulan açıklamalarını da basın ile paylaşmaktan geri kalmamıştır. Teşkilatımızda yaşanan bu sorunlara karşı duyarsız kalmak mümkün değildir. 2015 yılında yapılacak genel seçimler ülkemiz ve partimiz için çok önemlidir. Kendisi ile barışık olmayan bir yöneticinin teşkilatımıza faydası olmayacaktır. Bu güne kadarki gelişmeler de bunu göstermektedir.

30 Kasım 2014 günü önümüzdeki 3 yıl için partimizin ilçe yönetimi yeniden oluşacaktır. Genel Merkezimizin ve il teşkilatımızın kongre çalışmaları devam etmektedir. Böylesine önemli bir süreçte yaklaşık iki aydır ilçe yönetiminin toplantı dahi yapmaması kimin sorumluluğundadır? Bu makamlar birilerinin şahsi egolarını tatmin edecekleri yerler değildir.

Halen zaman varken Sayın Vedat Emeksiz, üzerine düşeni yaparak, bu teşkilatın önünü açmalıdır. Yapması gereken de önümüzdeki kongre için Genel Merkezimiz ve İl Başkanlığımıza müracaat ederek bu teşkilatı taşıyabilecek yeni oluşumların önünü açıp, birlik ve beraberlik içinde kongre sürecinin tamamlanmasını sağlamalıdır. 30 Kasım 2014 Pazar günü yapılacak olan AK Parti Çaycuma İlçe Başkanlığı görevine talibim. Mevcut Belde Başkanlarımızın, İl ve İlçe Yönetim Kurulu üyelerimizin, Belediye Başkanı ve Meclis üyelerimizin, birçok köy ve mahalle muhtarlarımızın talepleri üzerine, delegelerimiz ve partimizin değerli üyeleri ile kurduğumuz istişareler sonucu yaklaşık 20 yıllık siyasi tecrübeme güvenerek, sizlerin huzuruna İlçe Başkanı Adayı olarak çıkıyorum. Hizmet üreten, Çaycuma’nın sorunlarını çözecek ilçe teşkilatı kurmak bu yola çıktım, sizlerin de desteği ile bunu hep birlikte başaracağız. Bu süreçte tüm partililerimizin desteğine talibim. İlçe kongremizin; ilçemize, ülkemize ve partimize hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi