Celil Uzun: Başkan Uçar olsun


Pusula´nın konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Celil Uzun önceden olduğu gibi bazı isimlerin olmaması şartıyla Hamdi Uçar´ın başkanlığını destekleyeceğini söyledi.


Uzun şöyle konuştu; "Ben durduğum yerde duruyorum.


Başta Hamdi´ye ´İl Başkanı sen ol´ dedim. Benim dediğim şekilde geleceklerse yine aynı görüşteyim. İl Başkanı Hamdi olsun. Ama bana gelen bir şey henüz yok. Bu aşamada adaylığım da devam ediyor. Bana bir teklifte bulunacaklarsa bilmiyorum. Benle görüşen olmadı. Hamdi tek liste diyorsa demek ki bir bildiği var.


Kendisine ´sen il başkanı ol´ dediğimizde şartlarımız vardı.


Daha bahsettiğimiz arkadaşlar olacaksa olmaz. Herkes konsensus sağlıyorsa benim oyun bozanlık yapma hakkım yok.


Son görüşmemizde ´Ben olmadan sen olmayacaksın bu görüldü´ dedim.


Herkes fedakarlık yapsın. Bunun karşılığında bir şey istenmesin.


Bir aydan beri dillendiriyorum. Benim iki kanattan 20´şer isim verilmesi yönünde bir şartım yok. Daha önce bahsettiğim arkadaşlarımızı yönetime alma çabası devam ederse o zaman bizde aynı şekilde devam ederiz. Zaten hepimizin bildiği isimlerin yer aldığı bir yönetim oluşabilir. Yanındaki arkadaşlarda stresten kurtulma zamanı geldi. Milletvekilleri üçüncü isim öneriyorlar. Bana henüz bir şey söylenmedi" dedi.


Uzun; "Halit Gülay isminin yönetimde olması gerekir mi böyle bir şartınız oldu mu" sorusuna ise; "Bu konuda bir şey konuşmadık. Halit arkadaşımız ne düşünür bilemem. Onun adına bir şey söylemek istemem. Ama bana sorarsanız yeni yönetimde görev almasını isterim" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi