Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde jandarma ekipleri, baskın yaptıkları bir evde bir kişiyi sahte rakı üretimi yaparken yakaladı.
Ereğli İlçe Jandarma Komutanlığı timleri, Aydınlar Köyü’nde sahte rakı üretimi yaptığı iddia edilen 50 yaşındaki Suat B.’nin evine baskın düzenledi. Savcılıktan alınan arama kararı ile eve gelen jandarma ekipleri, 57 adet kaçak alkollü içki dolu 10 litrelik damacana, 11 adet içki üretiminde kullanılan düzenek, 41 adet boş içki şişesi, 39 adet dolu içki şişesi, 1 adet ruhsatsız, seri numarasız, markasız, tek kırma av tüfeği ele geçirdi. Evin her yerinde arama yapan jandarma ekipleri, yatak odası haricindeki diğer odalarda bazı düzeneklerle sahte rakı üretimi yapıldığını gördü. Ev sahibi Suat B., jandarma ekiplerine rakıyı nasıl ürettiğini anlatırken, rakıları satmak için değil, içmek için yaptığını iddia etti.
Cumhuriyet savcısının talimatıyla konuyla ilgili olarak şüpheli S.B.´nin ifadesi alındı, ele geçen av tüfeği ile ilgili olarak 2521 sayılı Kanuna istinaden S.B.’ye 74 TL idari yaptırım kararı uygulanarak serbest bırakıldı.
Editör: Pusula Gazetesi