Zonguldak Kömürspor’da Kulüp Başkanı Süleyman Caner, Stadyum konusunda sosyal medyada çıkan spekülasyonlara yönelik açıklamalarda bulundu.

Başkan Caner, Gençlik Ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından Zonguldak’a yapılması planlanan Stadyumun Ereğli’ye kaydırıldığı konusunda çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

SEZON SONUNDA YENİ STADYUM İNŞAATI BAŞLIYOR

Mevcut Karaelmas Kemal Stadyumu’nun yıl sonunda yenileceğine değinen Başkan Caner, “Takımımız iyi bir yolda giderken sosyal medyada bazı söylenti haberler yer alıyor. Bunların önünü kesmek lazım Çünkü bütün sinerjimizi Zonguldak Kömürspor’un başarısına harcamamız lazım. Maalesef bazı kaynağı bilinmeyen asılsız haberler sosyal medyada ter buluyor. Sonrasında gerçekmiş gibi yorumlar yapılıyor. Biz bu sene sezon başlamadan öce Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile görüştüğümüzde kapalı tribünler için ödeneğin hazır olduğunu ve yıkılacağı söylendi. Biz bu işin başlamaması gerektiğini söyledik. 3. Ligde maçlarımızı oynamak adına bunu kabul etmedik. İl Müdürlüğü de bu teklifimizi kabul etti. Böylelikle tribün inşaatını beklettik. Bu arada yeni bir gelişme oldu. Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan’ın Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile görüşmesinin ardından mevcut stadın bulunduğu yere modern bir stat yapılması konusunda anlaşıldı.

BUTİK STAD YAPILACAK

Yeni yapılacak Stadyum konusunda da detayları aktaran Başkan Caner, “Bakanımızın talimatıyla TOKİ harekete geçti. Butik stat yapılması konusunda projelendirmek işleri gerçekleşmekte.15-20 bin arasında seyirci kapasitesi olacak. Butik stadın yapılması bu sezon mümkün değil. Yeni sezon öncesi yeni stadın yapılması başlayacak. Bu nedenle Köksal Toptan, Vali Ali Kaban ve İl Müdürü Uğur Akdeniz ile ekibi bu işin takipçisi. İl Müdürü Uğur Akdeniz Zonguldak Kömürspor için elinden geleni yapmakta.

Spekülasyonlara gerek yok. Herkes canla-başla Zonguldak Kömürspor’a nasıl faydalı olmak için gayret içindeler. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah Cenabı-ı Allah bize başarı ilan eder bizde başarıyı yeni stadımızla taçlandırırız. Stat konusuna burada nokta koyalım ve takımımızın başarısı için uğraş verelim. Takımımız başarıya gidiyor. Birlik ve beraberliğe, kenetlenmeye ihtiyacımız var.

BUNLARI BIRAKIN SMS’LE DESTEK OLUN!

Başkan, başlattıkları SMS kampanyasına destek isteyerek, “Bu tip konularla uğraşacağımıza sezon öncesi başlattığımız SMS kampanyansa destek olalım. 8071’e ‘ZKömürspor’ yazarak 5 lira karşılığında abone oluyorsun. Taraftarımıza sesleniyorum. Çok basit bir uygulama ile takıma faydalı olacaksınız. Herkesi SMS kampanyasına davet ediyorum.Banka hesap numaralarımız var ve buradan da destek olabilirler.

Zonguldak Kömürspor ligde diğer takımların bütçelerine bakıldığı zaman, bütçesi en az olan bir takım. Ama her şey parayla olmuyor. Geçen sezonda düşük bütçeyle yürekli futbolcularla şampiyon olduk. Bu sezonda aynı yürekli futbolcularla yola çıktık. Bu futbolcularımızın hepsi bir Zonguldaklıdan daha çok Zonguldaklıdır. Her takımın bir lobisi var ama bizim yok. Allah’tan başka kimsemiz yok. İnşallah hedefe ulaşacağız. Engellemelerle kimse önümüzü kesmeye uğraşmasın.

Editör: Pusula Gazetesi