Yerel seçimlerde aldığı oy oranında düşüş yaşayan AKP&[#]8217;de, bugüne kadar görülmemiş biçimde il kongrelerinde olaylar baş gösterdi. Daha önce tek liste ile tartışmasız sonuçlanan kongrelerde artık yumruklar konuşuyor. Kabindeki revizyon da seçim sonrası derinleşen örgütsel sıkıntıları çözmeye yetmedi.

AKP&[#]8217;nin il kongrelerinde yaşanan olayların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak hafta sonunda Osmaniye&[#]8217;deki il kongresinde üç aday yarıştı. Kongreye, başkan adayı Ömer Yağmur&[#]8217;un hazırladığı tek liste ile gidilmesini isteyen Divan Başkanı AKP Burdur Milletvekili Bayram Özçelik&[#]8217;in bu isteği, bir grup partilinin tepkisine neden oldu. Tepkilerin artması üzerine Özçelik polis kordonu eşliğinde salonu terk etmek zorunda kaldı. Partililerin dışarı çıkartılması esnasında kavgalar çıktı.

BAKAN GERİ DÖNDÜ

AKP&[#]8217;nin Aksaray il kongresinde de yumruk yumruğa tartışmalar yaşanmıştı. Mevcut başkan Latif Ağır ile Aydın Coşgun&[#]8217;un aday oldukları kongre, divan seçiminin ardından basına kapalı olarak sürdü. Kapalı bölümde, olaylar çıktı. Olayların ardından başkan adayı Coşgun, AKP Aksaray Milletvekilleri İlknur İnceöz, Ali Rıza Alaboyun ve bazı delegeler salonu terk etti. Kongreye katılmak için Aksaray&[#]8217;a giden Devlet Bakanı Ali Babacan da gerginlik sebebiyle bir süre kent girişindeki dinlenme tesislerinde bekledikten sonra Ankara&[#]8217;ya geri dönmüştü.

BAKANLARA TEPKİ

İki hafta önce yapılan Aydın il kongresine ise delegelerin tepkisi damgasını vurdu. Kongreye, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya da katılmasına rağmen, 650 delegeden sadece 306&[#]8217;sı oy kullandı ve 121 oy da boş çıktı. Son seçimlerde Aydın Belediyesi CHP&[#]8217;ye geçmişti.

Editör: Pusula Gazetesi