Almanya Zonguldaklılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından her yıl geleneksel hale getirilen “Gurbetçiler Gecesi”, yarın akşam Gelsenkirchen gerçekleştirilecek.

Almanya Zonguldaklılar Derneği yöneticileri tarafından büyük bir titizlikle hazırlıklar tamamlandı. Sadece Almanya değil, değişik ülkelerde yaşayan Zonguldaklıların buluşacağı etkinliğe, Zonguldak Merkez ve ilçelerinden de çok sayıda katılım olacak.

Ereğli’den ise; AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek, bazı Belediye Meclis üyeleri, Ereğlililer Derneği Başkan Vekili Birol Bektaş, Dernek Yöneticisi İrfan Yazıcıoğlu dernek üyeleri Erkan Çakır, Engin Çelik, Ereğli Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı Ayhan Atay, Şube Sorumlusu Gökmen Baydan’ın yanı sıra bazı işadamlarının da katılacağı öğrenildi.

Avrupa’daki Türk kanalı Kanal Avrupa’da, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak ve Dernek yöneticileri, bu akşam ise canlı yayın programında gurbetçilere seslenecekler. Program, bu akşam Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak.

Editör: Pusula Gazetesi