Başkan Ören, Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, &[#]8220;İlgili yasa ile müdürler belli bir puanlamaya tutulmuştu ve belli bir sınavdan geçeceklerdi. Bunlar için İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15-22 Ekim tarihleri arasında bir mülakat komisyonu hazırladı ve 2 tane komisyon hazırlandı. Bu komisyona giren müdür adaylarının puanları açıklandı. Şimdi tabi sonuç yine değişmedi, kazanan yine değişmedi, kaybeden yine değişmedi. Kazananlar yine mevcut siyasi iktidara yakın olan yandaşlar kazandı, yine &[#]8216;bayrak&[#]8217; diyen, &[#]8216;cumhuriyet&[#]8217; diyen, &[#]8216;vatan&[#]8217; diyen ötekiler kaybetti&[#]8221; dedi.

Ören, konuşmasında şunları söyledi:

&[#]8220;15-22 Ekim tarihleri arasındaki müdür mülakatlarında bir çadır tiyatrosu oynandı. Bu çadır tiyatrosu, maalesef kötü başladığı gibi yine kötü bitti. O zamanki başlangıç noktasındaki itirazımız şuydu: Özellikle çok küçük odacıklara sıkıştırılmış komisyonlar, buralarda tıkış tıkış yerlerde yapıldı, akabinde müdür adayları saatlerce daracık koridorlarda bekletildiler. Dolayısıyla bu Zonguldak Milli Eğitimine yakışmayan bir tutumdu. Tabii, burada insanlar ne kadar eğitime bakarlarsa, o kadar yol alırlar. Bizim buradan anladığımız şuydu: Şu anda Zonguldak Milli Eğitimi yönetenlerin dar beyinleri de ancak bu kadar ön görebilmişlerdi. Akabinde mülakat sonuçları açıklandı, bu mülakat sonuçlarında her şey bizim dediğimiz gibi sonuçlandı. Bunun bir sınav, ciddi bir devlet anlayışının getirdiği, Milli Eğitim&[#]8217;deki ciddi bir sınav olmasının ötesinde adeta bedevi çadırlarında yapılan bir oyun sahnelendiği görüntüsünü biz buradan anlıyoruz ve sonuç Eğitim Bir-Sen&[#]8217;e yakın olanlar, AKP&[#]8217;ye yakın olanlar yüksek not aldılar ve müdür olmaya hak ettiler, diğer kişiler ise bu şekilde ödüllendirilmediler. Neyi ölçtü oradaki mülakat komisyonu? Yalakalığı ölçtü, biadı ölçtü, siyasilere yakın olmayı ölçtü. Bu komisyonlarda asli itibariyle ölçülmesi gereken; liyakat ve iş yapabilirlik, iş yapabilir insanların iş yapabilme yetenekleriydi. Bu komisyon bunları ölçmedi ve sıralama iş yapabilenlerin sıralaması değildir. Bu sıralama &[#]8216;iktidara nasıl yakın olunup da, nasıl yukarılara gelirim&[#]8217; sıralaması. Dolayısıyla biz bunu ret ediyoruz ve bunu kınıyoruz.

Bu çadır tiyatrosunun mehteran başı olan İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek&[#]8217;i de daha önce ifade ettiğim gibi tekrar kınıyorum. Dolayısıyla buradan Zonguldak Valiliği&[#]8217;ne ve ilgililere sesleniyorum, bu komisyon şaibelidir. Bu komisyon; hak korumak için değil, hak yemek için kurulmuş bir komisyondur. Lütfen Sayın Valim gereğini yapın. Mülakat komisyonları yanlış oluşturuldu.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi