Zonguldak merkezdeki Fevkani Köprüsü altında bulunan giysi pazarı esnafı, her yağmur yağışında aynı sorunlarla boğuşuyor. Brandaların arasından sızan sular ve giderlerin yetersiz olması nedeniyle esnaf satış yapamadığı gibi, vatandaş da pazaryerine uğramıyor.

Geçtiğimiz hafta sonu etkisini gösteren ve pazaryeri esnafına zor anlar yaşatan sağanak yağış, artık esnafı canından bezdirdi. Esnaf, Zonguldak Belediyesi’ne çözüm bulunması noktasında çağrıda bulundu.

Tıkanan olukları temizlemekle uğraşan ve tezgahını muşambalarla kapatmak zorunda kalan esnaf Hasan Menteşe, “Kira almaya gelince tıkır tıkır paralarını topluyorlar, ama her yağmurda eziyet çekiyoruz. Göl gibi ıslanıyoruz. Tezgahlarımızın üzerini kapatmak zorunda kalıyoruz. Vatandaş yağmurda zaten buraya uğramak istemiyor. Gelenler de tezgahların üzeri kapalı olduğu için bir şey göremiyor. Buna bir çözüm bulunması gerekiyor” dedi.

İsmini vermek istemeyen bir diğer esnaf ise, “Her yıl aynı sorunlar. Biz ‘yeter artık’ diye diye son noktaya geldik. Su, tepemizden aşağıya iniyor. Satış yapamıyoruz. Tek geçim kaynağımız bu, ama durumumuzda ortada. Aslında durumumuzu anlatmamıza dahi gerek yok. Buradan hiç mi geçmiyorlar? Zaten biliyorlar. Ne pazaryerinin üstü kapalı, ne de su giderleri açık. Zonguldak Belediyesi çözüm üretsin. ‘Sadece kiramı alırım, gerisi beni ilgilendirmez’ mantığından uzak dursun. Biz de bu şehirde yaşıyoruz” diye konuştu.

Pazaryerinde yağışlı havada tek etkilenen tezgahlar değil, elektrik trafoları da oldu. İçleri su ile dolan elektrik trafoları tehlike saçıyor.

AKDEMİR: “ESNAF DESTEK VERMEZSE YIKACAĞIM”

Giysi pazarında yaşanan sorunları bildiğini ve göreve geldiği zaman esnafla bir araya geldiğini ifade eden Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, esnafın pazaryerinin yenilenmesi için destek vermek zorunda olduğunu söyledi.

Başkan Akdemir, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

“Giysi pazarı zaten bir handikaptır. Ben kendilerini birçok kez çağırdım. Orayı değiştireceğim. Esnafımız da bana destek verecek. Vermek zorundadır. Bunu üstüne basa basa söylüyorum. Aksi takdirde ben orayı yıkacağım ve düzgün bir hale getireceğim. Esnafımızı da düşünüyoruz, ama başka bir düşüncemiz daha var. Hangisi olması gerekiyorsa, onu yapmak zorundayız. Kış gelmesi önemli değil. Zaten 30-40 yıldır öyle duruyor. Ben masaya oturduğum zaman onlarla konuştum. ‘Bu pisliği sevmiyorum’ dedim. Ona göre de plan projemi hazırladım. Yer TTK’nın olduğu için de bir süreç var. Kendi yerim olsa çok daha rahat bu işleri yapabilirdim. Bu kış yine derleyip toparlayacağız. Kendilerine bir çeki düzen vereceğiz.”

Editör: Pusula Gazetesi