Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde, 2 yıl önce 46 yaşındaki Mevlüt Bilen´in öldürülmesiyle ilgili eşi 39 yaşındaki Ayşe Bilen ve sevgilisi olduğu ileri sürülen 40 yaşındaki Numan Bekar´ın tutuklu yargılanmalarına devam edildi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Ayşe Bilen´in alt katında oturan eltisi Nurcan Bilen, olay akşamı boğuşma sesleri duydum. Sonra, ´Boşuna çırpınma kurtulamazsın´ diyen bir erkek sesi geldi. Bunu ağabeyimin eşine söylediğini düşündüm ve güreş ediyorlar, şakalaşıyorlar zannettim. Fazla üstünde durmadım" dedi.

Zonguldak 2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Ayşe Bilen ve Numan Bekar ile onlara yardım ettikleri iddiasıyla tutuksuz yargılanan çocukları Merve ve Meral Bilen ile Ogün Bekar duruşmada hazır bulundu. Ayşe Bilen, Eylül 2012´de ortadan kaybolduktan sonra kayıp ilanı verdiği mali müşavir eşi Mevlüt Bilen´i, Numan Bekar ile öldürdüğünü, cesedini de parçalara ayırıp gömdüklerini polis sorgusunda itiraf etti. Ancak ceset bulunamadı. Ayşe Bilen ve Numan Bekar, duruşmada ise suçlamaları kabul etmedi ve poliste baskı altında ifade verdiklerini ileri sürdü.

MERVE BİLEN: “BABAMIN ÖLDÜĞÜNE İNANMIYORUM”

Tutuksuz sanıklardan Merve Bilen, henüz cesedi bulunamayan babasının öldüğüne bile inanmadığını söyledi. Babasının sürekli alkol aldığını, annesine ve kendilerine şiddet uyguladığını ileri süren Merve Bilen, "Babam bizlere iyi davranmazdı. Bana tüfek çekip, ‘Senin ölümün benim elimden olacak´ derdi. Babam, ´Kendimi öldüreceğim, cesedimi bile bulamayacaksınız, size maaşımı yedirmeyeceğim´ derdi. Babamın intihar ettiğini bile düşündüm" dedi. Meral Bilen ve Ogün Bekar da poliste baskı altında ifade verdiklerini ileri sürerek suçlamaları kabul etmedi.

NURCAN BİLEN: “GÜREŞ EDİYORLAR, ŞAKALAŞIYORLAR SANDIM”

Bilen çiftinin alt katında oturan ve sanık Ayşe Bilen´in eltisi olan Nurcan Bilen ise, duruşmada tanık olarak dinlendi. Ayşe ve Mevlüt Bilen´in olay akşamı kavga ettiklerini ileri süren Nurcan Bilen, şöyle dedi:

"Bir ara eltim, ´Bak Mevlüt, seni boğarım´ dedi. Ben de bunların birbirlerine bir şey yapacakları düşüncesi ile eşimin yanına gittim. Eşim ağabeyini aradı. Telefonu eltim açtı. Eşimin dediğine göre sesi nefes nefeseymiş. Eşim telefona ağabeyini istedi. Eltim, ´Sızdı, uyuyor´ demiş. Fakat sesler bitmemişti. Birinin ağzını kapatırsınız, boğmaya çalışırsınız, burnundan kesik kesik inilti şeklinde ses gelir, öyle sesler geliyordu ve yatağa eliyle vuruyormuş gibi sesler geliyordu. Daha sonra bir erkek sesi duydum. ´Boşuna çırpınma kurtulamazsın´ diyordu. Ben bu seslere pek aldırış etmedim. Çünkü bunu ağabeyimin eşine söylediğini düşündüm ve güreş ediyorlar, şakalaşıyorlar zannettim. Fazla üstünde durmadım."

Hakimin sorusu üzerine Nurcan Bilen, duyduğu erkek sesinin ağabeyine ait olup olmadığını anlayamadığını söyledi.

TAHLİYE TALEBİNİ MAHKEME REDDETTİ

Savcı, tüm araştırmalara rağmen maktulün cesedinin bulunamaması ve belirsizliğin sürmesi, tutuklukta geçen süreyi de göz önüne alarak sanıkların tahliyelerini talep etti.

Ancak mahkeme heyeti, kuvvetli suç şüphesi, delillerin karartılması ihtimali ve atılı suçta adli kontrol uygulamasının yetersiz kalacağı görüşü ile talebi reddederek, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma ertelendi. (DHA)

Editör: Pusula Gazetesi