Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Rektörlük seçimleri öncesi 4 yıllık görevi süresince üniversitede yaşanan gelişmeleri kamuoyu ile paylaştı. Üniversitenin bu aşamaya gelmesinde katkıda bulunan tüm akademik ve idari personele teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Özer, &[#]8220;Birlikte başardık, başarmaya devam edeceğiz&[#]8221; dedi.

Üniversitenin dünyada yükseköğretim alanında yaşanan gelişmeleri an be an takip ettiğini ifade eden Özer, &[#]8220;Ülkemizde hızla büyüyen yükseköğretim sistemimiz içerisinde kendisine saygın bir yer edinmek uğraşını sürdüren üniversitemiz, uluslararası rekabete hazır bir kurumsal yapıyı da oluşturmak için gerekli adımları atıyor&[#]8221; dedi.

İletişim ve güvenin egemen olduğu bir üniversite olması için çalıştığını söyleyen Rektör Özer, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

&[#]8220;BÜTÜN KOŞULLAR, ÜNİVERSİTELERİ REKABETE ZORLUYOR&[#]8221;

&[#]8220;Ülkelerin ekonomik gelişiminde yetişmiş insan gücü önemli bir rol oynuyor. Eğitim düzeyi arttıkça, hem istihdam edilebilirliğin, hem de gelirin arttığı ulusal ve uluslararası verilerle destekleniyor. Dahası, mezunlara sağladığı avantajlar dolayısıyla, yükseköğretime toplumsal bir talep söz konusudur. Bu talep, ülkemizde ve tüm dünyada gittikçe artıyor. Ülkeler, yükseköğretim sistemlerini, artan talebi karşılamak üzere genişletmeye, çeşitlendirmeye ve yeniden yapılandırmaya çalışıyor. Bu bağlamda Türk yükseköğretiminde son yıllarda oldukça büyük bir genişleme ve yaygınlaşma yaşanıyor. Yükseköğretimdeki hızlı büyüme ile birlikte beklentilerin hızla yükselmesi, yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretim ve araştırmada çeşitliliklerini artırmalarını da zorunlu kılmıştır. Bütün bu koşullar, üniversiteleri rekabete zorluyor. Bu nedenle, bulunduğumuz Zonguldak kenti ve Batı Karadeniz Bölgesi&[#]8217;nin avantajlarını, güçlü yanlarını kullanarak hızla eksikliklerimizi gidermek, eğitim-öğretim, araştırma ve hizmet üretimi ile ilgili stratejik hedeflerimizi iyi belirlemek, tüm kaynaklarımızı bu stratejik hedefler doğrultusunda verimli kullanmak ve en önemlisi bulunduğumuz Zonguldak kentinin ve ilçelerinin desteklerini alarak güç birliği yapmak zorundaydık. Göreve geldiğim günden itibaren Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi&[#]8217;nin, içinde yaşadığı toplumla güçlü bağları olan, çok sesliliğin üniversite için öneminin bilinciyle tüm çalışanlarını ve öğrencilerini kucaklayan, iletişim ve güvenin egemen olduğu bir üniversite olması için çalışmaktayım. Üniversitemizde araştırmacı, yenilikçi, dışa dönük ve her düzeyde paylaşımcı bir kurumsal kültürü yerleştirmek öncelikli amaçlarım arasında yer aldı. Üniversiteler için özerklik (autonomy) ne kadar önemliyse hesap verebilirliğin (accountability) de o kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle hem stratejik hedeflerimizi, hem de bu stratejik hedeflere ulaşmak için yaptığımız çalışmaları tüm paydaşlarımızla paylaşmak, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü olarak benim en önemli önceliğimdir.&[#]8221;

Üniversitenin bu aşamaya gelmesinde katkıda bulunan herkese teşekkür eden Özer, şöyle konuştu:

&[#]8220;GELECEĞİ BİRLİKTE İNŞA ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİMİZE İNANIYORUM&[#]8221;

&[#]8220;Bu öncelikten yola çıkarak, yakın vadede stratejik hedeflerimizi tüm yöneticilerimiz ve çalışanlarımızdan aldığımız geri bildirimlerle belirledik. Her yıl stratejik hedeflerimizi gerçekleştirmek üzere yaptığımız tüm faaliyetleri de 2011 yılından itibaren hem &[#]8216;Kampüsün Sesi&[#]8217; gazetemizin Temmuz-Ağustos sayısında yayımladık, hem de basın toplantıları aracılığıyla kamuoyuyla paylaştık. Bu vesile ile üniversitemizin eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet üretimi faaliyetlerinde görevde bulunduğum son dört yılda başarmış olduğumuz büyük gelişmeyi toplu olarak sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Üniversitemizin bu aşamaya gelmesinde katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyor, özverili çalışmalarından dolayı tüm akademik ve idari personelimize şükranlarımı sunuyorum. Bir yandan mevcut birimlerini revize ederek, yeni nesil üniversite olgusunun beklentilerine cevap verir hale getiren üniversitemiz, dünyada yükseköğretim alanında yaşanan gelişmeleri de an be an takip ediyor. Ülkemizde hızla büyüyen yükseköğretim sistemimiz içerisinde kendisine saygın bir yer edinmek uğraşını sürdüren üniversitemiz, uluslararası rekabete hazır bir kurumsal yapıyı da oluşturmak için gerekli adımları atıyor. Kaliteli odaklı sürdürülebilir bir büyüme modelinin uygulandığı kurumumuzun elde ettiği ve sizinle paylaştığımız bu başarılar, siz değerli paydaşlarımızın eşsiz katkı ve destekleri ile gerçekleşmiştir. Bizlere duyduğunuz güven ve sunduğunuz katkılar için teşekkür ediyorum. Geleceği birlikte inşa etmeyi sürdüreceğimize olan inancım ile şükran, selam ve saygılarımı sunuyorum.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi