Ereğli Belediyesi, mahallelerdeki çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ereğli Belediyesi, belediye sınırlarına yeni katılan mahallelerden Hamzafakılı&[#]8217;da ihaleye çıkarttığı yol, kanalizasyon, asfalt ve istinat duvarı ve betonlama çalışmalarına başladı. Akarca Mahallesi&[#]8217;nde ise, yağmurlama ve şebeke suyu yenilenme çalışmaları sürerken, yıl içinde 3 mahallenin de şebekeleri değiştirilecek.

Hamzafakılı Mahallesi Çolaklaraltı Sokak&[#]8217;ta bulunan Mahyalar İlkokulu&[#]8217;nun çevresinin betonunu döken Ereğli Belediyesi, Çolaklaraltı yolunun da kanalizasyonu yaptıktan sonra yolun asfaltlama çalışmalarına başlıyor. Mahalle Muhtarı Ercan Recep Demir, belediyenin mahalleleriyle ilgili çalışmalarını hızlandırdığını belirterek, &[#]8220;Belediyemizden bazı hizmetler istedik şu an yapılıyor. Organize Sanayi Bölgesi&[#]8217;ne giden yolumuzda beton duvar ile yol kenarlarına dolgu istedik yapıldı.

700 metre uzunluğunda atık istasyonu yolunu açan belediye, buranın da çakıllamasını yaptı. Çolaklaraltı Camisi&[#]8217;nin etrafında spor parkı istedik. Onunda hafriyat ve çevre düzenlemesi çalışmaları sürüyor. Daha yapılmasını istediğimiz ancak yapılmayan ve yarım kalan işlerimiz bir bir tamamlanıyor. AK Parti, belediyeyi aldıktan sonra bu tür çalışmalar hızlandı. Ayrıca mezarlık için de yer istedik, olumlu bakıldı. Mahalle halkımız belediyenin çalışmalardan memnun. Ben mahallemizin adına Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal&[#]8217;a ve ekibine bizlere verdikleri hizmetler için teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.

Öte yandan Akarca Mahallesi mevkisinde eskiyen su hatları ile yağmurlama hatları değişiyor. 2 kilometre yağmur suyu ve 3,5 kilometre içme ve kullanma suyu hattını değiştiren Belediye Su ve Kanalizayon Müdürlüğü ekipleri, eskiyen AÇV ve PVC boru hatlarının yeni polietilen borularla değiştirilmeye başladığını bildirdi.

Çalışmalar sonrası kayıp ve kaçak su oranın azaltılarak hem abonelere daha temiz ve sağlıklı su verilmesinin sağlanacağı ifade ediliyor. Toplamda 8 kilometrelik yağmurlama ve içme suyu abone ve bina hatlarını kapsayan ihale kapsamında Akarca&[#]8217;nın ardından Bağlık, Kışla ve Süleymanlar Mahallelerinde çalışmaların yapılacağı belirtiliyor.

Öte yandan Akarca&[#]8217;daki yağmurlama ve içme suyu hatlarının değişmesinin ardından söz konusu kanalların kapatılacağını belirten Belediye Fen İşleri Müdürlüğü, Ömerli mevkiindeki yeni Ereğli Devlet Hastanesi&[#]8217;nde de kaldırım ve merdiven yapma çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdi. Ayrıca selden zarar gören Kışla Sanayi Sitesi&[#]8217;ndeki istinat duvarının da tamirine başlandığı ifade edildi.
Editör: Pusula Gazetesi