Milliyetçi Hareket Partisi’nin önümüzdeki dönem Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Bülent Haberal’ı Zonguldak’tan 1. Sıra Adayı göstereceği yolundaki iddialar MHP kulislerini hareketlendirdi.

MHP İl Başkanı Hamdi Ayan Pusula’ya yaptığı açıklamada; “Erkan Bey’in Zonguldak’tan aday olması MHP’ye ciddi katkı sağlar” dedi.

Ayan, şu ana kadar 6-7 ismin gündemde olduğunu belirterek Haberal’ın şimdilik böyle bir düşüncesinin olmadığına dikkat çekti.

Erkan Haberal ile yaptığı görüşmeyi değerlendiren Ayan; “Erkan Bey böyle bir düşüncesinin olmadığını söyledi.. Erkan Bey aday olmak isterse teşkilatımızda olumlu karşılayacaktır” dedi.

Ayan, kendisinin adaylığı konusunda netleşen bir durumun söz konusu olmadığını belirterek; “Önümüzde kongreler var. Bu kongreler sonrası teşkilatlarımız aday ol derse olurum, il başkanı olarak kal derlerse kalırım” dedi.

MHP’li Erkan Bülent Haberal, Ergenekon davası kapsamında Silivri’de tutuklu bulunduğu dönemde babası Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın CHP’den Zonguldak Milletvekili seçilmesi için var gücüyle çalışmıştı.

Editör: Pusula Gazetesi