Kendi seçim bölgelerine aktarılması gereken kaynakla Nebioğlu’na yol yapılmasına tepki gösteren üyeler, Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş’ın 460 bin liralık kaynağı neye göre buraya aktardığını merak ediyor. Meclis üyeleri, şu ana kadar bu sorunun yanıtını alabilmiş değil. Meclis üyeleri, acil yatırımlar dururken, böyle bir kaynağın aktarılmasına tepki göstermiş, bu önergeyi reddetmişlerdi. Bayramdan sonra toplanacak meclisin tartışmalı geçmesi bekleniyor.

Yaşanan tartışmaların ardından İl Genel Meclisi’nin eski Başkanı ve AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Terzi’nin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş ve Vali Ali Kaban’ın yanıtlaması istemiyle verdiği dilekçe dikkat çekti. Terzi’nin dilekçede, beldelere aktarılan kaynakların dökümünü sorduğu öğrenildi. Soruları yanıtlamak istemeyen Terzi’nin bu çıkışına diğer Meclis üyelerinin de destek verdiği öğrenildi. Genel Sekreter Recep Demirtaş’ın, Nebioğlu’nun Belediye Başkanı Ertan Aydoğan ile olan akrabalığı nedeniyle bu kaynağın aktarılmasında ısrarcı olduğu ileri sürülüyor.

FOTOĞRAF ALTI:

Bayramdan sonra yapılacak İl Genel Meclisi toplantısının, Nebioğlu’na aktarılan 460 bin TL’lik kaynak nedeniyle oldukça tartışmalı geçmesi bekleniyor.

Editör: Pusula Gazetesi