Zonguldak&[#]8217;ın Devrek ilçesinde Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğü ve Devrek Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü&[#]8217;nün ortaklaşa düzenlediği &[#]8220;Bahçeden Bastona Kızılcık Projesi&[#]8221; sona erdi. Kursun son gününe, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Satılmış Tunçkaya ile Devrek Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mahmut Uzar katıldı.

50 kadın kursiyerin eğitim gördüğü kursla ilgili bilgi veren Devrek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Uzar, yaptığı konuşmada, &[#]8220;Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü&[#]8217;nün ortaklaşa açtıkları &[#]8216;Bahçeden Bastona Kızılcık Projesi&[#]8217; etkinliğimizin sonuna geldik. 18-50 yaş arası bayanlara yönelik açmış olduğumuz ve 480 saatlik &[#]8216;Ahşap Boyama ve Vernikleme&[#]8217; kursumuzu arkadaşlarımız başarıyla tamamlamışlardır. Bu kursun açılması için Dedeoğlu, Çolakpehlivan Köyleri Sınırlı Sorumlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri talepte bulunmuşlardı ve sayın valimizin de direktifleri ile İŞKUR ve Devrek Halk Eğitimi Müdürlüğü&[#]8217;nün işbirliği ile 50 bayan kursiyerin katıldığı açtığımız kursun nihayet sonuna geldik. Sayın Valimize katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum&[#]8221; diye konuştu.

Kursiyerleri yerinde ziyaret eden Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu ise, &[#]8220;Arkadaşlarımız 480 saatlik kursu başarıyla bitirmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Biz istiyoruz ki, bu kurstan sonra emekleriniz boşa gitmesin, bir yerlerde çalışarak aile bütçenize katkılar sağlasınlar. İnşallah sizler için ileriki günlerde istihdam kapıları oluştururuz. Sertifikalarınızı aldığınız zaman bir artı daha kazanmış olacaksınız. İleride kurumumuz tarafından yine bayanlara yönelik kurumumuz tarafından başka kurslarda açılacak ve hanımların aile bütçelerine katkı sağlayabilmesi için meslek edinme anlamında alternatif projeler tasarlanmaktadır. Kura süresi boyunca sizlerin bu aşamaya gelmelerinde emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.

Düzenlenen programın ardından kursiyerlere İş ve Meslek Danışmanı Sevilay Eyican tarafından, İŞKUR hizmetleri, iş arama konusunda dikkat edilecek hususlar, işverenle iş görüşmesi ve sonrasında dikkat edilmesi gereken püf noktaları hakkında bilgiler verildi.
Editör: Pusula Gazetesi