Kilimli eski Belediye Başkanı ve Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Seçkin Özdemir, hastanedeki odasında, kendi döneminde de birlikte görev yaptığı AK Partili Belediye Meclis Üyesi Nurten Suiçmez´in eşi 65 yaşındaki Hüseyin Suiçmez tarafından bıçaklandı.

Ağır yaralanan Dr. Özdemir, hastanede yoğun bakıma alınırken, Hüseyin Suiçmez, Zonguldak Adliyesi’nde savcı karşısına çıktı. Hüseyin Suiçmez, kendisini görüntüleyen gazetecilere, "Aile şerefi için, ekmek parası için, başka bir şey için değil" dedi.

Olay, dün sabah Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi ek binasında, Başhekim Yardımcısı Dr. Seçkin Özdemir´in odasında meydana geldi.

Özdemir, odasına girdikten sonra yanına, halen AK Parti´den Kilimli Belediye Meclisi Üyesi olarak görev yapan Nurten Suiçmez´in eşi Hüseyin Suiçmez geldi. İkili arasında başlayan tartışma, kavgaya dönüştü ve Hüseyin Suiçmiz üzerinde taşıdığı bıçakla Dr. Seçkin Özdemir´e saldırdı. Dr. Özdemir, karın ve omuz bölgelerine aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralandı.

Saldırgan Hüseyin Suiçmez, hastane polisi tarafından yakalanırken, ilk müdahalesi aynı hastanenin Acil Servisi´nde yapılan Dr. Özdemir, daha sonra Atatürk Devlet Hastanesi ana binasına sevk edildi ve ameliyata aldı. Ameliyattan çıkan Özdemir’in tedavisine yoğun bakım ünitesinde devam ediliyor.

EREN; “İKİ BIÇAK DARBESİ VAR”

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Korkut Eren, Dr. Seçkin Özdemir´in vücudunda 2 bıçak yarası olduğunu, ameliyatın ardından yoğun bakımda tedavisinin süreceğini söyledi.

Eren, “Arkadaşlarımız Seçkin Özdemir´le ilgileniyor. Kalp damar, genel ve göğüs cerrahiyle ilgili arkadaşlarımız gerekli ilk müdahaleyi yaptı. Tıbbi durumuyla ilgili ´net şudur´ demek çok da doğru değil. İki bıçak darbesi var. Size genel durumu ´orta´ diyebilirim. Arkadaşlarımızdan aldığımız bilgide hastaneye ilk geldiğinde şuurunun açık olduğudur. Olayın sıcaklığı ortadan kalktıktan sonra detaylı bilgiyi kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu.

HASTANEYE AKIN ETTİLER

Olay sonrası hastaneye, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Hastanelerin başhekimleri, Zonguldak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Korkut Eren, Özdemir’in eşi Eda Özdemir ve ailesi geldi. İşadamı Erdoğan Demir, olayı duyar duymaz Atatürk Devlet Hastanesine geldi ve acil servisten giriş yaptı. Demir´in oldukça üzgün ve kızgın olduğu gözlendi.

SEÇKİN ÖZDEMİR, SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞ

Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürürken olayın bir kafeteryanın satılması yüzünden çıktığı belirtildi. Dr. Seçkin Özdemir´in Kilimli Belediye Başkanı olduğu dönemde Hüseyin Suiçmez´in pazar yerinde mülkiyeti belediyeye ait kafeteryayı kiraladığı, ancak yerel seçimden önce bu kafeterya satılınca da işyerini kaybettiği belirtildi.

Bu nedenle husumet duyduğu Dr. Özdemir´i tehdit ettiği ileri sürülen Hüseyin Suiçmez hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu ortaya çıktı.

TUTUKLANDI

Gün boyu kamuoyunu meşgul eden gelişmenin ardından mahkemeye çıkarılan Hüseyin Suiçmez tutuklanarak, Beycuma Cezaevi’ne gönderildi.

AK Partili Özdemir’i bıçaklayan Hüseyin Suiçmez’in eşi AK Parti Kilimli Belediye Meclisi Üyesi Nurten Suiçmez´in kısa bir süre önce sosyal medyada paylaştıkları da soruşturma kapsamında tutanaklara girdi.

Editör: Pusula Gazetesi