Kongrenin iptal haberi teşkilatlara bomba gibi düştü. Ak Parti Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen erteleme kararı için susmayı tercih ettiler.



İl Başkanı Hamdi Uçar, erteleme kararını teşkilatla değerlendireceğini söyledi. Başkan Adayı Celil Uzun ise 11 Temmuz´daki kongrede aday olacağını açıkladı.



Ak Parti Zonguldak İl Kongresi ertelendi. 7 Haziran´da yapılacak İl Kongresi İl Başkanı Hamdi Uçar ve Başkan Adaylığını açıklayan Celil Uzun´un tek listede uzlaşamaması nedeniyle 11 Temmuz tarihine ertelendi.


İptal ederim demişti, etti


Önceki gün Genel Merkez&8217;e çağrılan iki adaya tek liste konusunda uzlaşma talimatı veren Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek "Uzlaşın yoksa kongreyi iptal ederim" dedi. Adaylar uzlaşmayınca dün karar verildi ve kongre ertelendi.


Kongrenin ertelenme kararını Ankara´da öğrenen İl Bakanı Hamdi Uçar, Genel Merkez&8217;in verdiği kararı teşkilatla paylaşıp, bir değerlendirme yapacaklarını ve kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi.


İl Kongresi&8217;nin ertelenmesinden mutlu görünen İl Başkan Adayı Celil Uzun ise Haber Müdürümüz İlknur Yılmaz´ın konuyla ilgili sorularını yanıtladı. Celil Uzun şunları söyledi:


11 Temmuz´da yine adayım


Kongre 11 Temmuz´a ertelendi. Bu arkadaşımıza aday olma işaretidir. İnşallah arkadaşlarımız bundan daha fazla yıpratmadan ders çıkarırlar. Bir il başkanının kongresinin ertelenmesi demek Genel Merkezimizin onlara bakış açısı demektir. Keşke böyle şeyler olmasaydı. Ben teşkilatımız adına çok üzgünüm. Çünkü ben bu olayları önceden gördüm ama maalesef anlatamadım. Hamdi bizi dinleyeceğine, onu yanlış yola sevk eden birkaç tane arkadaşının lafını dinledi ve bu olaylarla karşı karşıya kaldık. Biz biran önce teşkilatımızı toparlayacağız. Bu arkadaşlarımızla birlikte olmak üzere teşkilatımızı eski günlerine getireceğiz.


Aday olacağını zannetmiyorum


Artık barış zamanı. Lütfen eskisi kadar belden aşağıya konuşmalarından çok, Zonguldak´a neler yapabiliriz konuşalım. Yalan yanlış söylemleri de bırakalım. Zonguldak için yeni baştan bir sayfa açalım. Bu büyük bir işarettir ve hep birlikte yolumuza devam edelim.


11 Temmuz´da yapılacak kongrede Hamdi´nin olabileceğini zannetmiyorum ama ben olacağım. Çünkü bana kimse &8216;Sen aday olma&8217; demedi. Hamdi&8217;de buna şahittir. Kongre erteleniyorsa kime karşı tavır alınmış oluyor? Bana karşı bir tavırları olmadığını söylüyorlar. Eğer Hamdi´yi destekliyorlarsa ve Hamdi´nin önünü açıyorlarsa, kazanacağına inanıyorlarsa, ´kardeşim senin karşındaki kim olursa olsun. Nasıl olsa kazanacaksın. Al kongre tarihini gerçekleştir´ derlerdi. Ama öyle demediler. Çünkü Hamdi kardeşim teşkilatın seçim kaybetmesine sebep olan teşkilatın başında. Kongremize bile Başbakanımız gelmiyor. Başbakanımız kaybeden illerin kongresine değil, kazanan illerin kongrelerine gidiyor. Bu da bize bir derstir. Teşkilat bunu göremedi. Sayın Başkanımız da bunu göremedi. Ben artık Hamdi kardeşimizin de hem kendini hem de teşkilatımızı yıpratacağını zannetmiyorum. Onun da artık akli selim olarak düşünmesi gerekiyor. Ben yine her şeye açığım, oturur konuşuruz. Ama ben 11 Temmuz´daki kongremize yönelik çalışmalarımı daha da arttırarak devam edeceğim. Bütün Zonguldak´a hayırlı olsun.


Hamdi için iyi olmadı


Kongrenin ertelenmesi Hamdi açısından da teşkilat açısından da iyi olmadı. Mevcut teşkilatın kongresinin ertelenmesi kadar kötü bir şey olamaz.


Senin bir kongre takvimin var ama Genel Merkez geliyor, ´sen bunu başaramayacaksın´ diyor ve kongreyi erteliyor.


Bu genel merkezden çok önemli bir işarettir.


Ben şunu da gördüm. Teşkilatımızdaki çoğu kişi kongre ertelenirse Hamdi´nin aday olmaması konusunda hem fikirler.


İnşallah bundan gerekli ders çıkartılır ve beraber yeni baştan bir sistem kurarız. Hep birlikte de devam ederiz. Artık kavganın değil, barışın zamanıdır.

Editör: Pusula Gazetesi