Sokaklarda dürbünle onları aradı...

Zonguldak sokaklarından milletvekili arayan Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Şükür Küçükali; "Görenler varsa insaniyet namına haber verir, bir telefon ederse çok mutlu olurum" dedi.


Zonguldak Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Şükür Küçükali, eline dürbün alıp Zonguldak milletvekillerini aradığını söyledi. Milletvekillerinin Zonguldak’a gelmemesinden yakınan Başkan Küçükali, vekillerin gelip vatandaşı dinlemesi gerektiğini söyledi.

Küçükali, Zonguldak’ın tamamen terk edildiğini belirterek, “Zonguldak batıyor. Esnaf perişan. İşçi perişan. Zonguldak’ın hiçbir sahibi yok. Sadece iktidar değil, muhalefetin milletvekilleri de yok. Böyle başıboş bir il ben görmedim. Köksal Toptan, emekli ve torunlarıyla uğraşıyor, geziyor. Allah muhabbetini arttırsın, çok güzel” diye konuştu.

Kentin bu kadar yalnız bırakılmasına hayret ettiğini, ne yapacaklarını şaşırdığını ifade eden Küçükali, şunları söyledi:

“ZONGULDAK’A GELİN, SOKAKLARA ÇIKIN, İNSANLARIN DÜŞÜNCELERİNİ ALIN”

“Ben Zonguldak’ın milletvekillerini arıyorum. Meclis tatil olalı bir ay oldu ve Zonguldak Milletvekilleri bir aydır Zonguldak’ta yok. Zonguldak’ı arayan-soran, gelen-giden yok. Zonguldak batıyor. Esnaf perişan. İşçi perişan. Zonguldak’ın hiçbir sahibi yok. Sadece iktidar değil. Muhalefetin milletvekilleri de yok. Böyle başıboş bir il ben görmedim. Köksal Toptan, emekli ve torunlarıyla uğraşıyor, geziyor. Allah muhabbetini arttırsın, çok güzel. Zamanı dolmuş ve milletvekilliğini bırakıyormuş. Zonguldak’la ilgilenmeyi de bırakmış. Ercan Candan, Ereğli’de ve sadece danışmanının belediyede kalması için mücadele veriyor. Tersanelerden 7 bin 500 işçi atıldı, kimsenin kılı kıpırdamadı. Özcan Ulupınar, Zonguldak’a gelmez. Sadece basın yoluyla ‘şunu ziyaret ettim, bunu ziyaret ettim’ der. Ama Zonguldak için hiçbir şey yapılmadı. Onu sadece basından takip ediyoruz. Bunlarla zaman dolduruluyor. Muhalefet milletvekilleri sanki onlardan iyi mi? Daha kötü… Aslında onların Zonguldak’a gelip, her gün kapı kapı gezip vatandaşın derdini dinlemesi gerekirken, hiçbirinin Zonguldak’a geldiği yok. Zonguldak’ın bu kadar yalnız bırakılmasına hayret ediyorum. Biz esnaflar olarak artık ne yapacağımızı şaşırdık. Bir yasa çıktı, Zonguldak tamamen terk edilmiş bir vilayet haline geldi. 12 senelik AK Parti iktidarı döneminde Zonguldak’tan bir Bakan ya da bir Bakan Yardımcısı dahi yapılmadı. Zonguldak’ın bürokratları tırpanlandı. Bize kim sahip çıkacak, çok merak ediyorum. Şaşırmış durumdayız. Zonguldak bittiği gibi ticaretimiz de bitti. Bir sahip arıyoruz. Onun için dürbünle milletvekillerini arıyordum. İnşallah bir gün buluruz onları, ama bulacağımızı da hiç tahmin etmiyorum. Milletvekillerine çağrıda bulunuyorum; Zonguldak’a gelin, sokaklara çıkın, insanların düşüncelerini alın, ondan sonra kimleri ziyaret edecekseniz, hep beraber gidelim. Yeniden şahlanan bir Zonguldak yapalım. Zonguldak, zamanının en büyük, en güzel şehriyken, şimdi en kötü mahalleye dönüştü. Başka Zonguldak yok ve Zonguldak’a sahip çıkın.”


Editör: Pusula Gazetesi