AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar, TSO’yu ziyaret ederek, üretimi durdurup madenlere kilit vuran 22 işletmenin temsilcisi ile bir araya geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’tan randevu alan Ulupınar ile yola çıkan 5 temsilci, Milletvekili Köksal Toptan’ın, “Meclis açıldığında Enerji Bakanıyla görüşmemiz daha doğru olur” sözüyle Yeniçağ’dan geri döndü.

“Torba Yasa”nın getirdiği yükümlülüklerin ardından maden ocaklarına kilit vuran 22 işletme sahibi ve 4 bin 500 çalışan, Ankara’dan gelecek haberi bekliyor. Sorunun çözümü için dün de önemli bir gelişme olmadı.

İthal kömüre fon konulmasını ve Soma’da olduğu gibi ürettikleri kömürün alım garantisi verilmesini isteyen maden işletmecileri, işçilerine çıkış vermeye devam ediyor.

Kentte bunlar yaşanırken AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar Zonguldak TSO’yu ziyaret ederek, 22 işletmenin temsilcisi ile bir araya geldi. Ulupınar, çıkışta yaptığı duyuruda, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’tan randevu aldıklarını ve temsilcilerle birlikte Ankara’ya hareket ettiklerini söyledi. Yolda Milletvekili Köksal Toptan’ı bilgilendiren Ulupınar, “Meclis açıldığında Enerji Bakanıyla görüşmemiz daha doğru olur” sözüyle işletmecileri bilgilendirerek, geri dönmelerini istedi. Heyette yer alan Musa Demir, Alaattin Kurnaz, Musa Bahadır, Suat Velioğlu ve Hasan Fahri Yıldırım, bu haber üzerine kısa süreli şok yaşayarak Yeniçağ’dan geri döndü.

“ÇÖZÜMÜ BİRLİKTE ARAYACAĞIZ”

Ulupınar, bu gelişme sonrası yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“160 yıllık geçmişe sahip olan taşkömürü, üretim yapılmasına başlandığı yıldan bu yana Türkiye’nin kalkınmasında, gelişmesinde enerji, ulaşım, istihdam, ısınma başta olmak üzere tüm sektörlere katkı sağlamıştır. TTK’nın yanında, özel sektör madenciliğinin geliştirilmesi, enerji üretiminin devam ettirilmesi için taşkömürü üretimini hep birlikte ayakta tutmalıyız. Torba Yasa’nın kabul edilmesinin ardından madenci kardeşlerimiz hakkında bir dizi düzenlemeler getirildi. Erken emeklilik, çalışma saatlerindeki düzenlemeler, iki asgari ücretin altından maaş verilememesi gibi... Maden işçilerine verilen bu hakların maliyet artışına sebep olduğunu belirten işletme sahipleri, işçi çıkartmak zorunda kaldıklarını belirttiler. Bu nedenle maden işçilerinin ve işverenlerin mağdur olmamaları için bu toplantıyı yaptık. Önümüzdeki günlerde işletme sahipleri ile birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızla, AK Parti Grup Başkanvekillerimizle, gerekirse Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızla görüşerek, birlikte çözüm arayacağız.”





Editör: Pusula Gazetesi