MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, “Yeniden aday olacak mısınız?” sorusuna, “6 İlçe Başkanımızdan bir değerlendirme alıp, 17 Belde Başkanımızın da kanaatini alıp bir yol haritası çizerim. Teşkilatlar bize bu noktada, ‘Aday olmanız gerekiyor’ derse, aday oluruz. İhtiyaç yoksa, teşkilat ‘Dinlen’ derse, bir kenarda bekleriz” diye yanıt verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, partisinin kongre süreci ile ilgili bir değerlendirme yaptı. Başkan Ayan, 19 Eylül 2014 tarihinde yapılacak İl Başkanları Toplantısı’nda kongre süreciyle ilgili nihai kararın alınacağını söyledi. 2015 genel seçimleri öncesinde yapılacak kongrenin Zonguldak için faydalı olacağını ifade eden Ayan, yönetimdeki bazı arkadaşlarının yorulduğunu açıkladı.

Süreç başladığında aday olmak isteyenlerin ilde ve ilçede adaylık başvurusu yapabileceğini belirten Ayan, “MHP’den herhangi bir isim fark etmez, gelir aday olur. Tüzük ihlali yapmış, parti politikası programına göre hareket edilmemişse, biz değil, Genel Merkez aday olmamaları konusunda önlem alacaktır” dedi.

MHP’nin kongre süreci ile ilgili değerlendirme yapan Ayan, şunları söyledi:

“ARAMIZDA YORULANLAR OLDU”

“Genel Merkezimiz kongre sürecini tarih olarak başlatmadı. Ama Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ile Sayın Genel Başkanımız görüştü. 2015 genel seçimleri öncesinde kongrenin yapılıp yapılmayacağı değerlendirmesi yapıldı. 19 Eylül’deki İl Başkanları Toplantısı’nda nihai karar verilecek. İl Başkanları orada görüşlerini dile getirecekler. Kesin karar 19 Eylül tarihinde yapılacak İl Başkanları Toplantısı’nda verilecek. Milliyetçi Hareket Partisi’nin kongrelerini yapmasında fayda var. Biz İl Teşkilatı olarak göreve geldiğimizden günden beri ciddi manada koşuşturduk. Bu yüzden aramızda yorulanlar oldu. Kongre yaptığımız takdirde 2015 seçimlerinde hem Zonguldak’ı, hem MHP’yi kucaklayabilecek bir yönetimi kurma şansımız görünüyor. Bu dönemde kongrelerin yapılması bizim açımızdan faydalı olacak gibi görünüyor. Tabii, olmadığı takdirde de mevcut il yönetiminin altına komisyonları ve seçim komisyonları seçimleri takviyeleri yapılarak devam edecek. MHP, demokrasiyi özümsemiş bir partidir. Süreç başladığında arkadaşlarımız düzgün, üsluplu bir şekilde gelirler, aday olmak isteyenler ilde, ilçede aday olurlar. Bu bizim zenginliğimiz olur, biz bundan onur ve şeref duyarız. MHP, Zonguldak’ta olması gereken, özellikle güçlenmesi gereken, siyasete yön vermesi gereken bir parti olduğundan kongreler, ‘MHP açısından hayırlı olacaktır’ diye düşünüyorum.”

Ayan, ‘Kongrede İl Başkanı Adayı olacak mısınız’ sorumuza şöyle yanıt verdi:

“6 İLÇE BAŞKANI VE 17 BELDE BAŞKANI İLE BİR YOL HARİTASI ÇİZERİM”

“Daha önce aday olduğumda 6 İlçe Başkanının ortak ittifakıyla aday olmuştum. Yine bu süreçte İlçe Başkanlarımızla bir değerlendirme alıp, 17 Belde Başkanımızın da kanaatini alıp bir yol haritası çizerim. Sonrasında aday olup olmayacağımı kamuoyuna duyururum. Teşkilatlar bize bu noktada, ‘Aday olmanız gerekiyor’ derse aday oluruz. İhtiyaç yoksa ‘Dinlen’ diyorlarsa da kenarda bekleriz. Buraya gelecek arkadaşlarımızı destekleriz. Eğer bir parti suçu işlenmemişse, Genel Merkez eleştirilmemişse, MHP’den herhangi bir isim fark etmez, gelir aday olur. Tüzük ihlali yapmış, parti politikası programına göre hareket edilmemişse biz değil, Genel Merkez aday olmamaları konusunda önlem alacaktır.”

Editör: Pusula Gazetesi