Vali Erdal Ata, yapımı tamamlanan yeni Hükümet Konağında incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Ata, yeni binadaki kurumları tek tek ziyaret etti. Hükümet Binası&8217;nın ilerleyen yıllarda talebi karşılamakta yetersiz kalabileceğini ifade eden Vali Ata; "Bu binayı iki kat yerine 3 kat yapılabilirdi. Bu tür yatırımlar yapılırken 15-20 yıl ilerisini hesap ederek yapılmalı. Nüfusumuz hızla artmakta. Personel sayımızda her geçen gün artış gösteriyor. Söz konusu bina 3 kat olarak yapılsaydı çok daha kullanışlı ve güzel olurdu" şeklinde konuştu.


"Emniyet Müdürü yeni bina istedi"


Alaplı İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş ise, mevcut binanın çok yetersiz olduğunu belirterek, Vali Erdal Ata´dan yeni hizmet binası istedi. İlçe Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binası için uygun arazinin tahsis edilmesi halinde yeni bina yapılabileceğini söyleyen Ata ise, "Yeni hizmet binası için ilk önce uygun bir arazi bulmamız gerekiyor. Arazi bulunduğu takdirde yeni hizmet binası yapımını gündemimize alabiliriz" dedi.


"Tersaneciler krizden etkilendi"


"Alaplı Tersaneler Projesi ne zaman faaliyete geçecek?" sorusuna ise Vali Ata, "Küresel kriz yatırım yapacak tersanecileri de etkiledi. Burada 3 firmaya yer tahsisi yapıldı. Söz konusu firmalar ekonomik krizinden etkilenmiş durumda. Yatırımcılar şuan krizin etkisinin geçmesini bekliyor" şeklinde yanıt verdi.a

Editör: Pusula Gazetesi