TTK´nın işçi alımında mülakatta 60 puan barajını geçen 10 bin 113 kişiden 4 bin 605´i, TTK Üzülmez Müessesi´nde noter huzurunda yapılan kuraya katılmaya hak kazandı. Bartın ve Zonguldak genelini kapsayan ilk günkü kura çekilişlerinde zaman zaman tartışmalar yaşandı. Çıkan numaranın karşısında kendi isminin yerine başkasının okunduğunu belirten vatandaşlar, İş-Kur Zonguldak İl Müdürü Cemal Yiğit´e itirazda bulundu.

TTK Genel Müdür Yardımcısı Çetin Onur, bin 500 artı bin 500 olmak üzere 3 bin kişinin işe alınacağını belirterek, "İşçi alımı onaylandıktan sonra 37 bin müracaat aldık. Bu 37 bin kişiyi basit fiziksel testlerden geçirdik. Bu testlerden sonra kuraya kalan arkadaşlarımızın sayısı 22 bin civarında. Belki ters gibi görünebilir ancak beden gücünün önem arz ettiği maden gibi sektörlerde ön elemede beden gücüyle eleme yapılması normaldir. 2006´da da uyguladığımız bu yöntemle daha önceki dönemlerde alınan
işçilerden daha çok verim aldık. Kura hepimize hayırlı olsun. Kurada çıkamayanlar da üzülmesin. Alınan işçilerin üretimi artırması durumunda yeni işçiler alınacaktır" dedi.
İş-Kur Zonguldak İl Müdürü Cemal Yiğit, işçi alımlarında hiçbir şekilde torpilin olmadığını vurgulayarak, şehit yakınlarına öncelik tanındığını söyledi. Yiğit, daha önceki senelerde uygulanan ölen madencilerin çocuklarına uygulanan kontenjanın ise bu işe alımda yasa gereği uygulanamadığını açıkladı.
Kuru çekiminde 1 yaşındaki bebeği Tuğbanur ile birlikte heyecanla sonucu bekleyen Saniye Arslan, "Eşim özel bir maden ocağında çalışıyor. Maaşı da 600 YTL. Yeraltında tehlike var ama çalışmak zorunda. Onun yerine kızımla çekilişe geldim" diye konuştu.
Türkan Kerman uzakta olan yeğeni ve akrabaları için kura çekimini takip ettiğini belirtirken, Şadiye Kuyumcu ise İstanbul´da olan kardeşi için kuraya katıldığını söyledi.
Kurada adı çıkan akrabası Sezgin Onur´u arayarak müjdeli haberi veren Yakup Zurnalı da, "Mahallemizden yakın bir akrabam. ´Bana müjdeli haberi bildir. Sana bir takım elbise alacağım´ dedi. Ona kazandığını söyledim. Bana ilk maaşıyla takım elbise alacağını söyledi" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi