Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başlangıcı nedeniyle Valilik önünde tören gerçekleştirildi. Törene; İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Atatürk Anıtı’na çelenk koymasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, günü anlam ve önemini belirten konuşmasında öğrenci ve öğretmenlere başarılarak dileyerek, öğretmenlere ve velilere ince mesajlar verdi. Konuşmanın ardından öğrencilerin okuduğu şiirler ve halk dansları gösterileriyle tören sona erdi.

“KÜÇÜCÜK ELLERİNE KOCAMAN YÜREKLERİNİ

SIĞDIRARAK GELDİLER OKULLARIMIZA”

İl Milli Eğitim Müdürü Özbek, konuşmasında öğrenci ve öğretmenlere yeni dönemde başarılar dileyerek şöyle konuştu; “Her öğretim yılının başında, okula başladığım ilk günümün heyecanını hala yaşarım. Okul bahçesine meraklı ve ürkek adımlarla ilk adım atışım, bilinmez bir heyecan ve korku. Ancak gülen yüzü, yumuşak ses tonuyla, sıcacık avuçlarında kaybolan minik ellerimi tutup beni sınıfa götüren öğretmenimi tanıyınca tüm korkularını yok oldu. Bu ilk gün anısını tüm tazeliğiyle her yıl yeniden yaşarım. Okullarımıza gelen, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerinin duygusal durumlarını hissedebiliyorum. Çocuklarımız, güzel çocuklarımız, onlar geleceğimizin güvencesidir. Tüm öğrencilerimiz küçücük ellerine kocaman yüreklerini sığdırarak geldiler okullarımıza. Günlerdir boş kalan okul bahçelerimize tazelik ve zindelik getirdiler. İlköğretim haftasıyla can bulan okullarımız şenlendi, bayram yerine döndü. 2014-2015 eğitim öğretim yılında İlimiz genelinde 1‘inci sınıfa 3050 kız 3199 erkek toplam 6249 öğrencimiz: başlamış olup geçen hafta uyum eğitimiyle okullara başladılar. İl genelinde özel oku!, özel eğitim okulları ve devlet okullarımızda yaklaşık 105 bin öğrencimiz eğitim öğretime devam edecektir.”

“ONLARI GELECEĞE HAZIRLAMAK

SORUMLULUĞUMUZU AKLIMIZDAN ÇIKARMAMALIYIZ”

Anne-baba ve öğretmenlere tavsiyelerde bulunan Özbek, çocuklarla sıkı iletişim içinde olunması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi; “Bu güzel günün ardından biz öğretmenler ve öğrencilerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. İlköğretim meselesi demek: Atatürk´ün de dediği gibi vatan, millet, bayrak meselesidir. İlköğretim meselesi bir millet için bağımsızlık ve var olma meselesidir. Bu bilinç ve bu sevgi ile başladığımız eğitim öğretim yılının, başarılan da beraberinde getireceğine inancımız sonsuzdur. Başöğretmen. Atatürk´ün ; "Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" diye hitap ettiği değerli meslektaşlarım; Bize yüklenen gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğu çok büyük bir güvenin ifadesidir. Kuşak çatışmaları yaşanırken anne çocuk, dede torun arasında; biz çocukları gençleri anlamak sıkı bir iletişim kurmak ve onların geleceğe hazırlamak gibi bir sorumluluğumuzun olduğunu bir an bile aklımızdan çıkarmamalıyız. Sizler, okullarımız da çağın teknolojik araçlarıyla donatılmış derslikler de, her biri alanında uzmanlaşmış öğretmenlerin elinde eğitim göreceksiniz. Siz sevgili öğrencilerimizden tek isteğimiz, çok çalışmanız, asla yılgınlığa düşmemenizdir. Unutmayınız ki öğretmenleriniz ve velileriniz zorlandığınız her konuda her zaman size destek olacaklardır.”

“ONLARA AVUCUNUZDA BİR KUŞU´

TUTAR GİBİ; YAKLAŞINIZ”

Eğitim ve öğretim için bütün imkanların kullanılacağını ifade eden Özbek, şöyle konuştu; “Devletimizin, bizim ve sizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizler görevi öğrencinize. okulunuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Bu nedenle sürekli okulunuzu, öğretmenlerinizi ziyaret ediniz. Öğrencinizle ilgili olunuz. Öğrencinizin yalnızca öğretim yönünden değil, eğitim yönünden de gelişmesi için imkânlarınızı sonuna kadar kullanınız. Onlara güveniniz, güven veriniz, başarılı yanlarını ön plana çıkarınız, başarısız olduklarında da asla vazgeçmemelerini söyleyerek umut aşılayınız.

Onlara avucunuzda bir kuşu´ tutar gibi; yaklaşınız. Avucunuzu sonuna kadar açarsanız kuş elinizden uçar gider; avucunuzu sıkı sıkıya kapatırsanız da zarar görmesine sebep olursunuz. Sözlerimi Atatürk’ün bize ışık tutan hedef gösteren şu sözleriyle son veriyorum; "Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur.” 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının, öğrenci, öğretmen, yönetici ve milletimize hayırlı olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım. İlköğretim Haftası kutlu olsun.”

Editör: Pusula Gazetesi