Olimpiyat Stadı´nda bugün Çaykur Rize´yi konuk edecek Beşiktaş, ayrıca tarihi bir protestoya da ev sahipliği yapacak. Gözler her ne kadar sahada olsa da kulaklar ağırlaştırılmış müebbet istenen Çarşı´da olacak

´Darbeye teşebbüs etmek´ iddiasıyla aralarında Çarşı Grubu üyeleri de bulunan 35 kişi geçtiğimiz günlerde ağırlaştırılmış müebbet istemiyle 14. Ağır Ceza Mahkemesi´ne sevkedilmişti. İlk davaları 16 Aralık´ta görülecek olan Çarşı´ya günden güne dünyanın dört bir yanından destek geliyor. Önce Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, “Barışçıl protestoları destekliyoruz. Türkiye´nin ifade özgürlüğüne sahip çıkmasını istiyoruz ” demiş, önceki gün de hem Borussia Dortmund hem de Bayern Münih taraftarları, hazırladıkları pankartlarla "Çarşı´nın yanındayız” mesajı vermişti.

Davadan sonra ilk kez

Savcılığın kabul ettiği söz konusu iddianameden sonra Beşiktaşlı taraftarlar ilk kez bir maça ev sahipliği yapacak. Yaşanan gelişmelerin ardından Çarşı´nın tepkisi Rizespor maçında gür bir sesle çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Beşiktaş-Rize karşılaşmasında sahadaki futbolun yanı sıra kulaklar da Çarşı´da olacak.

Editör: Pusula Gazetesi