Zonguldak´ın Alaplı ilçesi Hükümet Caddesi´nde Cengiz Y.´ye ait iş yerine müşteri kılığında gelen A.Ö. (44) isimli erkek ile K.G. (40) ve N.Ö. (37), soymaya çalıştıkları kuyumcunun dikkati nedeniyle yakayı ele verdiler. Güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen olay şöyle gelişti:
"Öğle saatlerinde müşteri kılığında kuyumcuya gelen zanlılardan A.Ö. isimli erkek şahıs ile K.G. isimli bayan müşteri gibi bileziklere bakmaya başladılar. Kısa süre sonra dükkana N.Ö. isimli bayan geldi. N.Ö., sorular sorarak kuyumcuyu oyalamaya başladı. Fırsattan istifade eden erkek şahıs A.Ö., vitrinde duran bileziklere bakacağını söyleyerek kuyumcudan istediği bileziklere bakmaya başladı. A.Ö., baktıkları bileziklerden 3 adet 500 gramlık bileziği yanındaki K.G.´ya verdi. K.G. isimli bayan el
çabukluğuyla bilezikleri çantasına attı. Ardından şahıslar diğer bilezikleri eksikler anlaşılmasın diye kuyumcunun eline tutuşturdu. Uyanık kuyumcu, bilezikleri sayınca eksik olduğunu anladı ve müşteri kılığındaki şahıslara sordu. Kısa süre kuyumcuyla tartışan şahıslar bilezikleri çıkarıp kuyumcuya verdi ve dükkandan çıkmak istedi. Uyanık kuyumcu, erkek zanlının kolunu tutarak çıkmalarını engelledi. Kısa süreli itiş kakışmanın ardından kuyumcu kapıyı kilitleyip polise haber verdi.
POLİS KAMERA KAYITLARINI İNCELEDİ
Olay yerine gelen polisler, güvenlik kamerasını inceledi. Polis, zanlıları emniyete götürdü. Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü´nde ifadeleri alınan zanlılar adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkan zanlılar tutuklanarak Beycuma M Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu´na sevk edildi.
Yapılan araştırmalarda şüphelilerin, çok sayıda ev ve işyerinden hırsızlık suçlarından kayıtlı oldukları, şüphelilerden birinin başka bir suçtan dolayı arandığı, şüpheli diğer bir şahsın başkasına ait kimlik bilgisi ile yalan beyanda bulunarak gerçek kimliğini saklamaya çalıştığından dolayı hakkında işlem yapıldığı anlaşıldı.
Editör: Pusula Gazetesi