Zaman zaman yıkılması gündeme gelen Zonguldak Valiliği hizmet binasıyla ilgili yeni bir düşünce gündemde… Hazırlanan projeye göre, yeni Valilik binası Kadırga virajındaki eski Gümrük Müdürlüğü binası ile Çarşı Polis Merkezi’nin de bulunduğu alanı kapsayacak şekilde Zonguldak TSO’nun bitişiğinde bulunan park alanında yapılacak.

Pusula, geçtiğimiz aylarda Zonguldak şehir merkezindeki Kadırga’da bulunan Ticaret ve Sanayi Odası’nın yan tarafındaki park alanına İl Özel İdare tarafından yeni binanın yapılacağını duyurmuştu. Yeni planlamaya göre, Özel İdare binasının 12 kata çıkarılması, 7 katının da Valilik makamı ve resmi kurum müdürlüklerine ayrılması planlanıyor.

Kent merkezinde yeni bir kaos yaratacağı yönündeki eleştirilere rağmen binanın imar takası, Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edilmişti. Binayla ilgili taslak proje, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş tarafından Vali Ali Kaban’a sunuldu. Vali Kaban’ın da bu düşünceye sıcak baktığı öğrenildi. Proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na götürülecek.

Konumu ve mimari yapısı sık sık eleştiri konusu olan mevcut Valilik binasının yıkılarak, yerine miting ve kutlamaların yapılabileceği bir “kent meydanı” oluşturulması düşünülüyor. Yeni Valilik ve Özel İdare binasının, zaten trafik ve ulaşım yönünden ciddi sorunlar yaşayan kent merkezine ve Kadırga’ya yapılmak istenmesine gelen ve gelecek tepkilerin dikkate alınıp alınmayacağı merak ediliyor.

Editör: Pusula Gazetesi