Zonguldak´ta, emekli madenci, öğretmen, memur, esnaf ve üniversite öğrencilerinden oluşan 8 kişilik “Kömür Karası Grubu”, geliri Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği Zonguldak Şubesi´ne bağışlanmak üzere konser düzenledi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Salonu´nda düzenlenen konseri yaklaşık 200 kişi izledi. Müzik grubu sözcüsü, aynı zamanda tiyatro sanatçısı Fahri Bozbaş, konserden önce yaptığı konuşmada, "Sizlere yeraltındaki seslerin değişik müzik aletleri ve değişik seslerle bütünleşerek, harmanlandığı bir konser gerçekleştireceğiz" dedi.

Bozbaş, daha sonra grubu ile söz ve besteleri kendilerine ait yeraltı madenciliğini konu alan 17 parça söyledi. Yaklaşık 2 saat süren konsere, “Ellerim” adlı parçayla başlayan Bozbaş, ´Soma´ya Ağıt´ adlı şarkıyı başında baret ve elinde kazma ile seslendirdi. Bu sırada salondakilerden bazılarının duygulandığı gözlendi. Konserin sonunda müzik grubu ayakta alkışlandı.

Konserden elde edilen gelirin bir kısmının geçen yıl 7 Ocak´ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında metangazı püskürmesi sonucu hayatını kaybeden 8 işçinin ailelerine bağışlanmak üzere Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği Zonguldak Şubesi´ne teslim edileceği belirtildi.
Editör: Pusula Gazetesi