Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kozlu İlçe Başkanı Temel Kıral, Kozlu Belediye Meclisi’nin CHP’li Meclis Üyesi Hüdai Dökmeci’nin İmar Komisyonu üyesi olması için İdare Mahkemesi’nin verdiği kararın uygulanmasını talep etti.

Komisyonların seçimi sırasında İmar Komisyonu’na CHP grubunun önerdiği Hüdai Dökmeci ismi reddedilerek, CHP’lilerden başka bir isim istenmişti. Bunun üzerine Dökmeci, yargıya başvurdu. Yapılan yargılama sonucunda İdare Mahkemesi, 15 Temmuz 2014 tarihinde oy birliği ile yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kıral, 1 Eylül tarihinde yapılan Kozlu Belediyesi Meclis toplantısında Dökmeci’nin İmar Komisyonu’nu çalışmalarına alınmadığını söyledi.

Komisyonun iki üyesi ile önerge verip oylatarak suç işlediklerini ifade eden Kıral, “Ertan Şahin’i ve Belediye Meclis üyelerini kanun ve yönetmelikler ile mahkeme kararlarını uygulamaya davet ediyorum” dedi.

Başkan Kıral, yazılı açıklamasında şunları söyledi:

“Bilindiği üzere Mart ayında gerçekleşen yerel seçimler sonrası CHP grubunun 6 meclis üyesi Kozlu Belediyesi’nde göreve gelmişlerdir. 5 Mayıs 2014 ve 7 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılan meclis toplantılarında komisyonların seçimi sırasında İmar Komisyonu’na CHP grubunun kararı ile önerdiğimiz Hüdai Dökmeci ismi hukuka aykırı bir şekilde oylatılarak reddedilmiş ve bize başka bir isim verilmesi konusunda dayatma yapılmıştır. Bu süreci siz basın mensupları ile birlikte yaşadık. Yaşanan bu olay üzerine bu hukuksuzluğa ‘dur’ demek amacıyla CHP grubunun kararıyla Belediye Meclisi üyemiz Hüdai Dökmeci yargıya gitmiş ve hakkını yargıda aramıştı. Yapılan yargılama sonucunda İdare Mahkemesi, 15 Temmuz 2014 tarihinde Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin ve AKP’li meclis üyelerine tokat gibi bir cevap vererek, yapılan uygulamanın hukuksuz olduğunu ve telafisi güç zararlar doğabileceğini belirterek oy birliği ile yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Bu karara itiraz eden Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin ve AKP’lilerin itirazına bir üst mahkeme olan Sakarya Bölge İdare Mahkemesi’nden de 21 Ağustos 2014 tarihinde oybirliği ile alınan ret cevabı da gelmiştir. Yani yargı bir kez daha AKP’li Başkan ve Meclis üyelerinin bu hukuk tanımaz davranışına ‘dur’ demiştir. Mahkeme kararları ile ortaya çıkan bu hukuksuzluğa rağmen, AKP’li Belediye Başkanı Ertan Şahin ve Meclis üyeleri, 1 Eylül 2014 tarihinde gerçekleştirilen meclis toplantısında mahkeme kararlarına uymayıp İmar Komisyonu’nun iki üye ile çalışması konusunda önerge verip oylatarak, suç işlemeye devam etmektedirler. Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devletidir. Ortada Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin verdiği bir karar vardır. Kimse hukuktan ve kanunlardan üstün değildir. Kozlu Belediye Başkanı ve AKP’li Meclis üyeleri suç işlemiştir ve işlemeye devam etmektedir. Kozlu Belediyesi İmar Komisyonu’nun aldığı kararlar, bu mahkeme kararı ile şaibeli duruma gelmiştir. Bu yanlıştan dönülmediği takdirde ise, bundan sonra alınacak kararlar tamamen yasal olmayan yok hükmünde kararlar olacaktır. CHP grubu olarak, bir kez daha kamuoyu önünde AKP’li Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin’i ve Belediye Meclis üyelerini kanun ve yönetmelikler ile mahkeme kararlarını uygulamaya davet ediyorum. Uygulamadığı takdirde ise, CHP grubu olarak yasal yoları kullanmaya kararlılıkla devam edeceğimizi belirtiyor, aynı zamanda ileride telafisi güç durumlara düşülmemesi konusunda duyarlı davranması gereken belediyelerin idari ve denetim konusunda sorumlulukları bulunan devlet kurumlarını gereğini yapmaya davet ediyorum.”

Editör: Pusula Gazetesi