Abdullah Bakır, haftanın salı ve perşembe günü kadınlara tahsis edilen, diğer günler herkesin kullanabildiği Kapuz Plajı´nda sezonun pazartesi günü sona ereceğini söyledi. Sezon boyunca yaklaşık 150 bin kişinin plajdan yararlandığını belirten Bakır, 3 ayda boğulma tehlikesi geçiren 57 kişinin cankurtaranlar tarafından son anda kurtarıldığını söyledi. Her sezon 40-50 civarında can kurtardıklarını belirten Bakır, şöyle konuştu:

"Dün de bir boğulma vakası vardı. Arkadaşlarımız ilk müdahaleyi yaparak hayata döndürdü. Önemli olan halkın rahat bir ortamda denize girmesi ve de can kaybı vermemektir. Bir polis arkadaşımız maalesef boğularak can verdi. Bizden kaynaklanan bir olay değildi. Ama onun dışında olumsuz bir şey yaşamadık."

Bakır, plajda görevli cankurtaranların boğulmalara karşı kulede dürbünle izleme yaptıklarını da vurgulayarak, "Arkadaşlarımız dürbünle takip ediyorlar. Ama dürbünden rahatsız olan insanlar var. Biz dürbünü kullanmak zorundayız. Bakanlıktan gelen yetkililer, ´kesinlikle dürbünü kullanmak zorundasınız´ dediler. Şu anda az kişi olduğu halde hakim olamıyoruz. Dürbünleri kullanıyoruz, müdahaleyi yapıyoruz, sıkıntımız yok" dedi.

Abdullah Bakır, 230 metre uzunluğundaki plaj için mavi bayrak başvurusu yapıldığını, Kapuz´un gelecek sezon Zonguldak´ın ilk mavi bayraklı plajı olacağına inandığını sözlerine ekledi.

Editör: Pusula Gazetesi