Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı Zonguldak Temsilcisi Berran Aydan, Erozyonla Mücadele Haftası nedeniyle Valilik binası önünde bulunan Atatürk Anıtı&8217;a çelenk koydu.

Düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, TEMA Vakfı Zonguldak Temsilcisi Berran Aydan, İl Çevre ve Orman Müdürü Nazmiye Uzun, Tarım İl Müdürü Yusuf Akın, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Kutlu Günvar, yavru ve genç temacılar katıldı.


Aydan, TEMA Gönüllüleri &8216;Kuraklık ve Su&8217; ana temasının vurgulanacağı Erozyonla Mücadele Haftası nedeniyle TBMM Başkanı Köksal Toptan&8217;ı ziyaret ederek, &8216;Su Çerçeve Yasası&8217; çıkarılması için desteklerini isteyeceğini, TEMA&8217;nın bu konudaki çalışmalarını içeren dosyayı sunacaklarını söyledi.


TEMA Gönüllülerinin tüm etkinlikler çerçevesinde siyasetçiler, kamuoyu, toplum ve bireylerden üzerlerine düşen sorumluluk ve görevleri yerine getirmeyi isteyeceklerini belirten Aydan; &8220;Siyasetçiler, su fakiri bir ülkeyiz. Üstelik su varlığımız giderek azalmakta. Size düşen en önemli görevler, Anasaya&8217;ya suların Devletin gözetim ve yönetim altında olduğu yönünde bir hüküm koymalı, acilen su varlığımızı doğru ve verimli kullanmamızı sağlayacak &8216;Su Çerçeve Yasası&8217;nı çıkartmalısınız. Ülkemiz bundan böyle hep yarı kurak iklim sürecinde olacak. O nedenle hayatta kalmak için harekete geçmeli ve uyum sağlamalıyız. Size düşen en önemli görev kuraklıkla mücadele ve su varlığı yönetiminin bir devlet politikası haline gelmesi ve en önemlisi su çerçeve yasasının çıkarılması için bizi yönetenlere baskı yaparak konunun takipçisi olmanız. Toplum olarak en önemli görevimiz öncelikle toplum olarak suyu tasarruflu kullanmayı öğrenmeliyiz. Su yaşamımız için gerekli temel bir varlıktır ve herkesin suya ulaşmaya hakkı vardır. Ancak, günümüzde gelişmekte olan dünyadaki, her beş insandan biri (toplamda 1,1 milyar kişi), Birleşmiş Milletlerin kullanıcının evine en az bir kilometre mesafedeki bir kaynaktan kişi başına en az 20 litre su olarak tanımladığı güvenli içme suyuna &8216;makul sınırlar&8217; çerçevesinde ulaşamadıkları için hastalanma ve ölüm tehlikesiyle karşı karşıyadır. Kuraklıkla mücadele için su çerçeve yasasına ihtiyaç var. TEMA Gönüllüler, bu yıl 16&8217;ıncısı düzenlenen erozyonla mücadele haftası etkinlikleri çerçevesinde, toplumu oluşturan her kesimi kuraklıkla mücadele ve su varlığımıza sahip çıkmak için harekete geçmeye ve sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyor. Bunun için önce birey sonra toplum olarak suyumuzu tasarruflu kullanmayı öğrenmeli ve kuraklıkla mücadele için &8216;Su çerçeve yasası&8217;na acilen TBMM&8217;den geçirmeliyiz&8221; dedi.


TEMA Vakfı Temsilcisi Berran Aydın&8217;ın konuşmasından ardından minik Tema&8217;cılar tarafından şiirler ve kompozisyonlar okundu. Sonra Belediye Kültür Merkezi önünde &8216;Suyu Boşa Harcama&8217; konulu stand açıldı.

Editör: Pusula Gazetesi