İlk gündem maddesi olan, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün 13 Haziran 2014 tarih ve 465 sayılı, Ontemmuz Dolmuş Durağı tarafından Acılık mevkiinde bir araçlık bekleme yeri talebi hakkındaki Trafik Komisyonu raporu komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün 16 Haziran 2014 tarih ve 467 sayılı, Türk Telekom Müdürlüğü tarafından Altay Sokak’ta bulunan hizmet binalarının yanında kendileri için tahsis edilen 2 araçlık otopark yerinin 4 araç olarak belirlenmesi talebi hakkındaki Trafik Komisyonu raporu komisyondan geldiği şekli ile oy birliği ile kabul edildi. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün 20 Haziran 2014 tarih ve 471 sayılı, İstanbul istikametinde, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait öğrenci yurtlarının önünde şehirlerarası otobüslerin indirme-bindirme yapabilmeleri ile ilgili yazısı hakkındaki Trafik Komisyonu raporu oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin beşinci maddesi olan, Meclis üyelerinden Lale Karakulak, Eyüp Altan Sezgin, Şenol Şanal, Mevlüde Yalçıner ve Saadettin Birinci tarafından verilen; kentimizde halen tescil edilerek koruma altına alınan binalar haricinde birçok yapının bulunduğu ve bunlarla ilgili olarak koruma altına alınabilmesi için Koruma Uygulama Denetleme Bürosu ve Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’ne başvuru yapılması hakkındaki önerge ile ilgili Kültür Turizm ve Çevre Komisyonu raporu okundu ve konunun genel kapsamda değerlendirilmesi açısından tekrar komisyona iade edildi.

Tarihi binaların Koruma Kurulu tarafından korumaya alınmasına tüm meclis üyeleri karşı çıktı. Belirlenen binaların bazılarının kurula gönderilmemesi gerektiği ve korumaya alınmaya gerek duyulmayan binaların kentin önünü tıkamaktan başka bir şey olmadığı vurgulandı.

Tüm meclis üyeleri bu maddenin komisyona iade edilerek yeniden görüşülmesine karar verdiler.
Editör: Pusula Gazetesi