Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanlığı, Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Şubesi ve Birleşik Kamu-İş, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda alternatif tören gerçekleştirdi. Valilik önünde yapılan törene; Milletvekilleri Mehmet Haberal, Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP İl Başkanı Halil Furat, Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, ADD Şube Başkan Yardımcısı Nazım Ayaroğlu, Eğitim-İş Şube Başkanı Metin Kahveci, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Milletvekilleri Haberal, Köktürk ve Furat, ADD Şube Başkan Yardımcısı Ayaroğlu ve Eğitim-İş Başkanı Kahveci çelenk koydular. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Furat, bir konuşma yaptı.

FURAT: “TÜRK ADINI TARİHE BİR KEZ DAHA ALTIN HARFLERLE YAZDIRMIŞTIR”

Furat, törene katılım gösteren herkese teşekkür ederek, “Tüm tarihi boyunca bağımsız yaşamayı ilke edinmiş olan Türk milleti tarihten aldığı onuru Büyük Önder’in ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ sözüyle perçinleyerek, 30 Ağustos’ta destansı bir zafere imza atarak Türk milletinin makus kaderini değiştirmiş, Türk adını tarihe bir kez daha altın harflerle yazdırmıştır. 30 Ağustos 1922’de kazanılan Büyük Zafer, şanlı milletimizin eşsiz destanlarından biri olarak tarihteki yerini almıştır. Gazi Mustafa Kemal önderliğinde kazanılan ve Kurtuluş Savaşımızın başarıya ulaşmasında en önemli etken olan bu büyük zaferin ardından milletimizin istiklal ve hürriyet aşkı, kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarlığı vardır. Milletimizin ebediyen bağımsızlığını sürdürmesi için bu toprakları kanlarıyla sulayan vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayreti ile milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

HABERAL: “MİLLETİMİZ; ATATÜRK, ARKADAŞLARI VE AZİZ ŞEHİTLERİMİZİN HAYATI PAHASINA KURULDUĞUNU BİLMELERİ GEREKLİDİR”

Törenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Haberal, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın ülkenin bugünlere gelişinin temelinin atıldığı bir zafer olduğunu söyledi. Haberal, “Bütün milletimiz her şeyden önce ülkemizin hangi şartlarda nasıl Atatürk, arkadaşları ve aziz şehitlerimizin hayatı pahasına kurulduğunu bilmeleri gereklidir. Eğer onu bilirsek bugünleri çok daha iyi değerlendiririz. Hepimizin birinci görevi tarihimizi bilerek ülkemizin geleceğine önemli katkılar sağlamaktır” dedi.

“AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN HİÇ LAFA BAKILMAZ”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun oluşturduğu yeni hükümeti değerlendiren Haberal, “Atalarımız, ‘Ayinesi iştir kişinin hiç lafa bakılmaz’ derler ya, göreceğiz icraatını. Çünkü icraat, iş yapmak önemli… Önemli olan kim olursa olsun, hangi hükümet olursa olsun gelir icraatını gösterir. Bugüne kadar beraber yaşadık, bugüne kadar yapılan icraatları gördük, temenni ederim ki, ülkemizin geleceğine katkılar sağlayacak icraatlar yapılsın. Burada da tabii ki kazanacak olan milletimizdir. Esas takdiri, değerlendirmeyi, millet olarak hep beraber yapacağız. Ona göre de kararımızı vereceğiz” diye konuştu.

“O SORUMLULUK ANA MUHALEFET OLARAK BİZİM DEĞİL, İKTİDARI TEMSİL EDENLERİNDİR”

Haberal, AK Parti hükümetinden önce Zonguldak’tan her hükümet döneminde bakan çıkardığını, ancak yeni kabine de Zonguldak’tan bakan çıkmadığı yönündeki soruya ise, “Onu Türkiye’ye yönetenlere sormak gerekir. Son 12 yıldır ülkemizi bir parti yönetiyor. O partinin yöneticilerine ve Zonguldak’ı bizim dışımızda temsil eden milletvekillerimiz var oturup konuşacağız. ‘Bakın, Zonguldak acaba neden payını almadı bu kabinede’ diye soracağız. Dolayısıyla o sorumluluk ana muhalefet olarak bizim değil iktidarı temsil edenlerindir. Ama Zonguldak yoluna devam edecektir” şeklinde konuştu.

CHP’nin 5-6 Eylül’de yapacağı olağanüstü kongreyi de değerlendiren Haberal, şöyle konuştu:

“CHP, BU KURULTAYDAN DA EN GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE ÇIKACAK”

“CHP, bu ülkeyi kuran bir partidir. İnanıyorum ki, ülkemizin geleceği de yine CHP olacaktır. Demokrasiden söz ediyorsak, demokratik ortamda herkes demokratik haklarını kullanır, seçim sonunda da sandık açılır. Kurultayda da gereği yapılacaktır. CHP’de dışarıdan bir takım kişiler kendine göre yorumlar yapıyorlar. CHP aslında bir bütündür. Eğer demokrasiden söz ediyorsak, demokrasinin olduğu yerde mutlaka tartışmalar olur. Eğer bir kurumda yöneticilerle ilgili, onun beraber çalıştığı arkadaşlardan bir değerlendirme gelmiyorsa o kurumda başarı şansı yoktur. CHP’nin yıllarını bilen kişiyim. CHP’de hep demokrasinin bir eseri olarak tartışmalar, değerlendirmeler olur. Bu parti yıllar yılı neredeyse 90 senedir var. Başka bir parti var mı?. Tartışmalar gayet normaldir. Tartışmaların olmadığı yerlerde olmadığı ortamlardan korkalım. Tartışmaların olduğu yerde mutlaka ortaya yeni fikirler yeni eserler çıkar. Onun için hiç kimse merak etmesin. CHP bu kurultaydan da en güçlü bir şekilde çıkacak. Ve ülkemizin geleceği olmaya adaydır CHP. Öyle olması gereklidir, inanıyorum ki öyle olacaktır.”

Editör: Pusula Gazetesi