İstiklal Marşı&[#]8217;nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen şunları söyledi:

&[#]8220;Türk milletinin son bin yıllık tarihinde Ağustos ayının yeri başka bir anlam taşır. Zira dünya tarihine adını altın harflerle yazan ve Türk milletinin kaderine yön veren büyük zaferler bu ayda kazanılmıştır. 26 Ağustos 1071&[#]8217;de Malazgirt Meydan Muharebesi ile Türklere Anadolu kapısı açılmış. 29 Ağustos 1526&[#]8217;da Mohaç Meydan Muharebesi ile Türklerin Avrupa&[#]8217;daki başarıları perçinlenmiştir. 19 Mayıs 1919&[#]8217;da Mustafa Kemal önderliğinde Kurtuluş Savaşı&[#]8217;na başlanıp istilacı düşman ordusuna üst üste darbeler vurulmuş, ancak bunların vatanın bağrından atıla bilmesi için sıra kesin bir sonuçlu harekâta gelmiştir. Bu harekâtta 26 Ağustos 1922&[#]8217;de kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesidir. Bu zafer, Anadolu halkının ve Türk ulusunun tek bir yumruk olduğunun dış ve iç odakların ihanetleri karşısında ve yokluklar içinde nasıl bir büyük fedakârlıklar gösterildiğinin en güzel kanıtıdır. Bu zafer, her safhası tek tek düşünülerek hazırlanmış ve aynı zamanda tek yürek bir millet olarak Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir.&[#]8221;

Çelenk koyma töreninin ardından Vali Yardımcısı Abdurrahman İnan, Kaymakamlık makamında Garnizon Komutanı Özen ve Belediye Başkanı Kantarcı ile birlikte tebrikleri kabul etti.

Öğretmenevi önünde verilen resepsiyonun ardından kutlama sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi