Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Alaattin Toros´un adının yolsuzluk olayına karışmasına çok üzüldüğünü söyledi.


Türkmen, yapılan operasyonla tutuklanan Alaattin Toros için, ´Kendisinden bunu hiç beklemezdim. İnşallah böyle bir şey yoktur" dedi.


Milletvekili Türkmen konuşmasına şöyle devam etti:


"Türkiye´de bir Ergenekon davası var. Hala bazı kurumlarda çalışan, önemli yerlerde olan insanlar hala kendilerini yenileyip 21. Yüzyıla ayak uyduramamışlar. Dünya devleti olacağız diyoruz ve dolayısıyla bütün kurumlarımız, sivil toplum örgütlerimiz buna ayak uydurmak zorundadır. Tabi ki hatalı insanlar olabilir. Ama böyle kurumsal bazda bir hata yapılması demek geçmişteki yanlışların hala devam ediyor olması demektir. Ama her kurumda olduğu gibi böyle kurumlarda da ne yazık ki böyle şeyler oluyor. İnşallah böyle bir şey yoktur diyoruz. Neticede bunlar bizi üzüyor. Bu insanlar bizim arkadaşlarımız. Temennimiz olmamasındandır. Herkesi şeffaflığa, doğruluğa davet ediyoruz. Şeffaflık nefsin öne kapılmasını, bu tür duygulara kapılmayı önler.


Toros´dan bunu beklemiyordum. Çünkü yıllarca o kurumun içinde olan arkadaşlarımızdandır. Biz sadece millete hizmet ettiklerini biliyoruz. Kesin bir şeyde hükmetmek doğru değil. Ama böyle bir olayla muhatap olması bile bizi üzüyor."

Editör: Pusula Gazetesi