Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Rüstem Albayrak, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Hastane çevresini güzelleştirerek ve spor alanları yaparak, hastanenin soğuk yüzünü yıkmak istediklerini belirten Başhekim Rüstem Albayrak; "Tek amacımız eskiden beri gelen hastane konseptini, hastanelerin soğuk yüzünü değiştirmek" dedi.


Başhekim Albayrak konuşmasına şöyle devam etti:


Öksüz´e teşekkür


"Baştan beri planlamış olduğumuz ve çevre düzenlemesinin bir parçası olan çocuk oyun alanı işine başladık. Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz´ün katkılarıyla çocuk oyun aletlerini üreten Zonguldaklı bir İşadamı bize geldi. Sağ olsun, onun bağışlarıyla çocuk oyun alanını düzenliyoruz.


Spor alanı yapıyoruz


Çok amaçlı bir spor alanımız olacak. Bunların yanında otopark alanının düzenlemesini yapıyoruz. Bunları yaparken Kilimli Belediyesi´nin hem maddi hem de proje destek alanında katkıları oldu. Zonguldak Belediyemizin de proje destek katkıları var. Bu katkılarla beraber çevre düzenlenmesi işine girişmiş olduk. Bunların yapımına başlandı ve şekilleniyor. Amacımız eskiden beri gelen hastane konseptini, hastanelerin soğuk yüzünü değiştirmek. İnsanların sadece dertli anlarında gelip ve dertlerine şifa aramaya çalıştıkları o soğuk yüzü kırmaya çalışmak. Sağlık sorunlarının olmadığı zamanlarda da gelip bahçelerinde zaman geçirebilecekleri, gerekse mahalle ve çevredeki çocukların vakit geçirebilecekleri bir alan yapmak istiyoruz.


Amatör takım kuracağız


Spor alanını yaptıktan sonra amatör takım kurarak, hastane personelimizle mücadele etmek istiyoruz. Bunların da çalışmalarına başladık. İnşallah önümüzdeki sene amatör voleybol liginde kulübümüzü kurup, mücadele vermeye başlayacağız.


Tüm hastane çalışanlarımız da buna destek veriyorlar ve onların katkılarıyla yapacaklarımız daha iyi şekillenecektir. Her zaman ilkleri yapmaya çalışıyoruz.


Acil Servis&[#]8217;in önü sorunlu


Bunların yanı sıra, en başından bu yana Acil Servis&[#]8217;in önünde sorun yaşıyoruz. Onunda zemin etüdü çalışmaları bitti ve raporları bize gelmek üzere. Zemin önü çalışmalarına göre hem Acil önü hem de Acil&[#]8217;in genişletilmesiyle ilgili inşaat projemiz var. Bunlar Bakanlığın yönlendirilmesi ile olacak. Ama sonuç olarak hastanemizin çehresi değişmiş olacak.


Yolumuz genişlemeli


Hastanemizin atık sorunu tamamen çözüldü. Öncelikli sorunlarımız kanalizasyon ve yol idi. Burası bir sağlık kuruluşu ve bu nedenle sağlıksız bir şekilde olması kabullenebilir bir durum değildir. Ama biz hastanemizin açığa dökülmesini engellemiş olduk. Yolun zemini ve genişlemesi sorunumuz vardı. Zemin 2 sene önce yapıldı. Ancak mevcut yapılaşmadan dolayı genişlemesi yapılamadı. Mutlaka genişletilme ihtiyacı var. Mevcut şartlar içerisinde yetkililer bunu mutlaka değerlendirip yapacaklardır."

Editör: Pusula Gazetesi