Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Eski İl Başkanı M.Celil Uzun Değişim Radyo’da dün sabah yayınlanan ve Eski İl Genel Meclisi Üyesi A.Şenol Azman, Ahmet Köse ile Gazeteci Mehmet Öztürk’ün katıldığı “Diyalog” isimli programa katıldı.

Celil Uzun son dönemde Ereğli Belediyesi’nde yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu programın son bölümünde AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Emine Çift’i hedef aldı.

“TRABZONLU HEMŞERİM, KARDEŞİ PARALELCİ”

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Alaplı ve Gülüç Belediyelerinin Emine Çift yüzünden kaybedildiğini anlatan Uzun, Çift’in kardeşinin paralelci olduğunu ve seçimlerde Ereğli, Alaplı ve Gülüç’te aleyhlerinde çalışma yürüttüğünü iddia etti. Uzun konuşmasında şunları söyledi; “Yerli yabancılık olayından bahsediliyor. Ben şunu söylüyorum, bunu hiç kimse söylemiyor; Gülüç’te ve Alaplı’da seçimi kaybetmemizin sebebi Emine hanımdır. Benim hemşerim değil mi? Trabzonlu. Ben açık ve net söylüyorum; ispat etsinler. Geldi Alaplı’yı karıştırdı. Emine Çift MKYK üyesidir. Belki diyecekler ki “Kardeşi paralelcilerden bir tanesi.” Soruyorum, cevap veren yok. Gülüç’te aleyhimize 100 oyla, Alaplı’da 200 oyla kaybediyoruz. En çok çalışan kim? Emine hanımın kardeşi. Karşımızda çalışmış. Nasıl karıştı? Paralelci o kardeşi. Emir almışlar çalıştılar. Burada yapıldığı gibi Alaplı ve Gülüç’te de… Başka bir şey daha söyleyeyim size; Alaplı’da kaybetmemizin en büyük sebebi belediye meclis listesidir. Kim yaptı bunları? Emine hanım yaptı. Ama bir bakıyorsun hiç ses, seda yok. Alaplı’da seçimi kaybediyoruz, koşa koşa geliyor, Ereğli’de kazandığımız seçimde gövde gösterisi yapıyor. Ya sen önce oturduğun, o karıştırdığın yere bir bak bakalım, ne yapmışsın? Al buda benim hemşerim. Nasıl oldu? Vatandaş bazı şeyleri çok iyi gözlemliyor.”

“ŞU ANDA SEÇİM OLSA BİZ SEÇİMİ…”

Programda AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır´a sahip çıkan açıklamalarda bulunan Uzun Gazeteci Mehmet Öztürk’ün “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde merkezde yerel seçimlere göre 2 bin oy gitti? Bu nasıl oldu?” şeklindeki sorusunu “Vatandaş hemen tepki koyuyor. Olayları görüyor vatandaş. Belki bana şimdi yine kızacaklar. Şu anda seçim olsa biz seçimi kazanabilir miyiz? Hüseyin beye fırsat verelim. Fatih Çakır’a, Ercan beye destek olalım. Destekle olur bu, ayrımla olmaz ki. Oturun kardeşim birbirinize saygı ve sevgiyle bakın. Anlaşın, bu işi halledin. Kimse kimseyi ötekileştirmesin, kimse kimseyi tanımamazlıktan gelmesin” şeklinde yorumlayarak yanıt verdi.

Editör: Pusula Gazetesi