Adliye önünde açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şahin Ören, dersaneleri kapatan yasa kapsamında ülke genelinde 7 bin, Zonguldak´ta da 72 eğitmenin okul müdürlüğü görevinin üzerlerinden alındığını söyledi. Bu kişilerden 19´unun sendikalarına üye olduğunu hatırlatan Ören, puanlama sistemi ile görevlerinden alınan okul müdürlerinin pek çoğunun kendilerine puan veren şube müdürlerini tanımadığını savunarak, şöyle konuştu:

"Okulları bir kez bile dolaşmayan, hatta bazı ilçelerde sırf puanlama yapsın diye 1 gün önce şube müdürü olarak görevlendirilen Eğitim Bir-Senli tetikçilerin yaptıkları puanlamalar ne kadar doğrudur? Bazı okullarda ise hiç görev yapmayan okul müdürleri o okulun öğrenci, öğretmen ve okul aile birliği yöneticilerine puanlatılmış, doğal olarak hak ettikleri puanları alamamışlardır. Hem siyasi hem sendikal hem teknik hatalarla dolu bu puanlamalar sonucu üyelerimiz haksız bir şekilde görevlerinden alınmıştır. Arkadaşlarımızın hakkını aramak amacıyla hukuk mücadelemizi bugün başlatıyoruz ve tetikçileri deşifre etmek için adalete sığınıyoruz."

Ören, daha sonra üyelerle birlikte atama ve görevden almalarda imzaları bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yakup Keleş, Şube Müdürü Nusret Parlak, Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök ve Şube Müdürü Engin Atmaca hakkındaki şikayet dilekçelerini savcılığa teslim etti.

Editör: Pusula Gazetesi