TBMM Başkanı Köksal Toptan, dün sabah saatlerinde Zonguldak Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Toptan´ı, belediye binası önünde Vali Erdal Ata ve CHP´li Belediye Başkanı İsmail Eşref tarafından karşılandı. Kendisini karşılayan personelle de tokalaşan Toptan, daha sonra 29 Mart seçimlerinde Zonguldak Belediye Başkanlığı görevini Ak Parti´li Secaattin Gonca´dan devralan CHP´li İsmail Eşref´i makamında tebrik etti. Türkiye´de borçsuz belediye olmadığını belirten Toptan, Zonguldak Belediyesi´nin de borcu olan belediyelerden biri olduğunu belirterek, şartları zorlamadan vatandaşın sorunlarına çare bulmak için çalışacaklarını söyledi.


Toptan:´Çok borcumuz var, isteklerinizi yerine getiremeyiz´


Toptan konuşmasında: "Zonguldak sorunlarıyla bilinen bir şehrimiz. Genel ve yerel yönetimlerin sorununu hep birlikte biliyoruz ve çözüm üretmeye çalışıyoruz. Zonguldak yaşam kalitesini yükseltecek çalışmalarımız olacaktır.


Bu şehirde belli bir nüfusun üzerinde sahip olma şansımız yok. Bu nedenle olan nüfusumuzla daha modern bir şehirde yaşamak için elbirliği ile çalışacağız. Türkiye´de borcu olmayan belediye yok. Zonguldak Belediyesi de borcu olan belediyelerden biridir.


Elbette vatandaşa, ´çok borcumuz var, isteklerinizi yerine getiremeyiz´ deme şansızımız yok. Şartları zorlamadan vatandaşın sorunlarına çare bulacağız."


Eşref: ´Destek verdiğiniz sürece daha başarılı olacağız´


Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ise, projeleri için Meclis Başkanı Toptan´dan destek istedi. Belediyelerin en iyi hizmeti halka sunabilmesi için ekonomik çarkın dönmesi gerektiğini vurgulayan Eşref; "Biz önümüzde yaşayacağımız hizmet sürecini sizlerin varlığı ile daha iyi yapacağımızı anladık. Belediyelerin hizmet verebilmesi için ekonomik çarkın dönmesi gerekiyor. Zonguldak belediyesi yönetimi olarak tasarruf ve tedbirler alarak ciddi adımlar attık. Belediye, aylık 3 trilyon civarındaki gideri 2 trilyon civarında da geliri olan bir belediyedir. Aylık bir trilyonluluk zararı kapatmamız adına atılan adımlar meyvelerini vermeye başladı. 2 aydır maaşımızı, suların ve elektriklerin ödenmesini ile 2 aydır yeni çöp yerini ilave masrafını karşılama çabasında olan gücümüzü toplamaya çalışıyoruz. Hizmet yönünde sizlerinde desteği ile 1997´de başlayan projemizin hayata geçmiş olması bizim için çok büyük bir umut kaynağı oldu. Kanalizasyon hizmetleri de başlaması ile Zonguldak´ta çok ciddi yatırımlar yapıldı. Haziran ayı içerisinde bambaşka bir noktaya geldik. Valiliğimiz ve ZONÇEB aracılığı ile çöp sorunumuzu çözdük. Sizler yerel yönetimlere bu tür çalışmalarda destek verdiğiniz sürece daha başarılı olacağımıza inanıyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi