Zonguldak&[#]8217;ın üzerinde dolaşan kara bulutlarla ilgili siyasilere yönelik tepkiler artıyor. Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık, bölgenin sorunlarını ve taleplerini ilgilendiren birçok konuda milletvekillerinden destek istediklerini fakat siyasilerin bir çaba sarf etmediklerini söyledi.

Sarsık: &[#]8220;Sayın Özcan Ulupınar&[#]8217;ın yaptıklarına bakacak olursak çoğunlukla sadece Devrek ilçesi ile çalışmalarını sınırlı tuttuğu, gözümüze çarpmakta. Yine Milletvekilimiz Sayın Ercan Candan&[#]8217;ın Kdz. Ereğli&[#]8217;nin haricinde bir çalışması olmadığını gözlemliyoruz. Biz birçok konuda taleplerimizi bölgemiz siyasilerine iletmekteyiz. Ancak Sayın siyasilerimizin müspet bir çabasını görememekteyiz&[#]8221; diyerek tepkisini dile getirdi:

Çağrıda bulunan Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık, bölgenin sorunlarını ve tepkilerini şu sözlerle dile getirdi: &[#]8220;Bölgenin parlayan yıldızı Çaycuma&[#]8217;nın beklentilerinin tamamı bölgenin kalkınması için yapılması gerekenlerdir. Biz Çaycuma TSO olarak çalışmalarımızı sadece Çaycuma ilçe sınırlarını düşünerek yapmıyoruz. Öncelikle Zonguldak geneli ve sonrasında Batı Karadeniz Bölgesinin geleceğini de hesaba katarak taleplerimizi oluşturuyor ve kamuoyuyla paylaşıyoruz.

MİLLETVEKİLLERİ BÖLGEMİZLE İLGİLENMİYOR

Ulusal siyasetin gündeminin yanı sıra bölgemizin gündemini ve ihtiyaçlarını da yakından takip etmesi gerekirken; milletvekillerimizin etkin bir şekilde bölgemizle, ilgilenmediklerini; bunda kendileri ile en yakın irtibatta bulunan sayın siyasi parti başkanlarımızın da yeterince etkin olmadıklarını düşünüyoruz.

Milletvekilimiz Sayın Özcan Ulupınar&[#]8217;ın yaptıklarına bakacak olursak çoğunlukla sadece Devrek ilçesi ile çalışmalarını sınırlı tuttuğu, gözümüze çarpmakta. Özellikle cennet gibi bir coğrafyaya sahip olan ilimizde her yer mesire yeri gibiyken Sayın Ulupınar&[#]8217;ın Devrek&[#]8217;e yeni &[#]8220;mesire yeri&[#]8221; ile ilgili çalışma yapmasının önemini kavramakta güçlük çekiyoruz. Yine Milletvekilimiz Sayın Ercan Candan&[#]8217;ın Kdz. Ereğli&[#]8217;nin haricinde bir çalışması olmadığını gözlemliyoruz.

BÖLGEMİZİ SAHİPLENMELERİNİ BEKLİYORUZ

Endüstri Bölgesi&[#]8217;nin hayata geçmesinden tutun da Filyos Limanı&[#]8217;nın yapımına, Filyos Nehri&[#]8217;nin ıslahı için önemli olan barajların tamamlanarak sulamaya yönelik kullanılmasından karayollarının iyileştirilmesine birçok konuda taleplerimizi bölgemiz siyasilerine iletmekteyiz. Ancak Sayın siyasilerimizin müspet bir çabasını görememekteyiz. Bu konuların takibini ve bölgenin sahiplenilmesini kendilerinden bekliyoruz.

YIL 2014 HALEN BİR ŞEY YAPILAMADI

Endüstri Bölgesi&[#]8217;nin hayata geçmesi ve Filyos Limanı sadece bölgemiz için değil ülke geneli için önemlidir. Ayrıca Filyos Vadisi boyunca planlanan barajların ve HES&[#]8217;lerin hayata geçmesi ile hem elektrik üretimi, hem sulama imkânları hem de ırmak ıslahı neticesinde kazanılacak arazilerle ile tarım ve hayvancılıktaki gelişmeleri tetikleyecek olması bizim açımızdan önemlidir. Bu arada içme sularının temini konusunda keson kuyular yerine Yenice ve Dirgine&[#]8217;den doğrudan içme suyu temini projesi yapılması ve hayata geçirilmesi gerekir. Böylece doğal özelliklerin verdiği avantajlarla kod farkından dolayı rahatlıkla su hattı çalıştırılabilecek ve elektrik başta olmak üzere genel maliyetler de azalacaktır. Ayrıca 1966&[#]8217;da Çaycuma ve Gökçebey de sulama kanalları ile tarımsal alanların sulaması düşünülmüş, hatta yapılmaya başlanmıştı. Ancak 2014 olmasına rağmen bu güne kadar bu konuda başka bir şey yapılmamıştır. Biz de tarımsal yatırımlarla bu konuda çok önemlidir. Biz de bununla ilgili görüşlerimizi eski valilerimize iletmiştik. Yine de bizler bölgemizin ihtiyacı olan konularda çalışmaya ve beklentilerimizi dile getirmeye devam edeceğiz. Sayın milletvekillerimizden ve özellikle siyasi parti ilçe başkanlarımızın da bunlara kulak vermesini diliyoruz.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi