Ramazan ayında kadın ile erkeklerin aynı yerde denize girmeleriyle ilgili tartışma yaratan sözlerinin ardından Çarşamba günü haç çıkarması ile gündeme gelen Zonguldak İl Müftüsü Nuh Korkmaz, başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alındı.

Resmi Gazete´de yayınlanan kararnameye göre Korkmaz’ın yerine Zonguldak İl Müftülüğüne Mürsel Öztürk atandı.

NUH KORKMAZ’IN KADIN ERKEK AYNI YERDE DENİZE GİRMEMELİ AÇIKLAMASI

“Aynı yerde denize girmek caiz değil, orucu zedeler. Tuttuğun ibadetin sevabını gidermektir bu. Oruç olur ama işte öylesine oruç olur. Orucun manevi yönü var. Manevi yönü de harama yol vermemektir. Sen ona yol bulursan, ona kapı açarsan haram kapıları açılır. O da caiz değil. Ama kadınlar ayrı bir yerde, erkekler ayrı bir yerde girerse buna bir mani yok. Aynı yerde denize girmek caiz değil, orucu zedeler. Yani yaptığın ibadetin sevabını gidermektir bu. Oruç olur ama işte öylesine oruç olur. Niçin oruç tutuyoruz? Sevap almak için. O sevabı gidermemek lazım, zayi etmemek lazım."

Korkmaz, oruç tutanlara cinsel ilişkinin dinen sahurla iftar arasında yasak olduğunu, iftardan sahura kadar ise bir engel olmadığını söylemişti.

MÜFTÜ, ALMANLARA İSLAMİYETE GÖRE İSTAVROZ ÇIKARMASINI ANLATMIŞTI

Müftü Korkmaz, sağ el işaret parmağını alnına, karnına, sağ ve sol omuzuna dokundurarak hac işareti yaptıktan sonra şöyle devam etti:

"Bunun manası şudur: Hz. Meryem, ´Alnımdaki yazgı karnımda zuhur etti. Sağdaki ve soldaki melekler buna şahittir´ diyor. Bizim inancımıza göre bu işaretin manası budur. Eğer islamiyeti araştırırlarsa Bismarcak, Goethe gibi dinlerin esasının bir olduğunu bulacaklar."
MÜFTÜ KORKMAZ JET İMAMLARA UYARIDA BULUNMUŞTU
"Teravih bir namaz olduğu için ibadettir. İmamlarımıza, ’Ne aşırı yavaş, ne de aşırı hızlı kıldırmayın’ diyoruz. Ortası nedir? En hayırlısı vasat olandır. Vasat bir şekilde o ibadeti yapmaktır. Vatandaşa namaz kıldırırken adabına uygun, erkanına uygun şekilde hareket etmek lazım. Yoksa, ’Vatandaş peşimde namaz kılsın, jet imamım’ diye bu şekilde ibadet caiz de değil, doğru da değil. O da sadece yatıp kalkmaktan ibaret olur. Gelen cemaat ’teravih namazını huzur içinde kıldım’ demelidir. Koşturarak, yorularak ibadet olmaz."
Editör: Pusula Gazetesi