Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Çelik hem Atalay&[#]8217;ın hem de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay, geçen ay Zonguldak´ta 9 kişinin ocakta 13 saat mahsur kaldığını belirterek, "Taşeron bir ocaktı bu. Sizin mühürlediğiniz bir ocaktı. Çünkü böyle yüzlerce ocak var. Taşeron bir başka taşerona veriyor. Bundan devletin, valinin haberi yoktu. Siz mühürlüyorsunuz, maalesef taşeronlar bunu alıp açmaya devam ediyor" dedi.

"Ben artık işverenlerin bu kadar üzücü, kahredici olaylar yaşandıktan sonra böyle bir yanlış yola tevessül edecek aklı selim bir insan olduğuna inanmak istemiyorum&[#]8221; diyen Bakan Çelik: &[#]8220;Ama hemen bu olayın akabinde Zonguldak´ta bu olayın meydana gelmesi hepimizin aklını durdurdu. Mühürlenmiş ocak açılıyor ve yasak bir iş yaptıkları için yer altında kalan işçileri bildirimden de korkuyorlar. Oysa kanunsuz bir iş yapabilirsiniz ama insan hayatı önemli. Diyelim oksijenin ulaşmasında bir zorluk olsaydı, o işçilerimiz orada bir hiç uğruna hayatlarını kaybetmiş olacaklardı&[#]8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi