Ankara´da vatani görevini yaptığı birliğinden izin alarak ailesi ve akrabalarıyla birlikte Akçakoca´da tatile gelen 23 yaşındaki Cihad Kanca, denizde dalgaların arasında kayboldu. Piyade çavuş Cihad Kanca´nın bulunması için kurtarma ekipleri seferber olurken, ailesi gözyaşlarıyla arama çalışmalarını izledi.

Ankara´da askeri basımevinde vatani görevini yapan piyade çavuş Cihad Kanca birliğinden izin alarak memleketi Karabük´e gitti. Cihad Kanca buradan ailesi ve akrabalarıyla birlikte tatil için Akçakoca Melenağzı mevkiinde bulunan bir otelde kalmak üzere tatile çıktı. Kanca, teyzesinin oğlu 18 yaşındaki Emre Karakırık ile birlikte denize girdi. Ayağına kramp girdiğini söyleyen Cihad Kanca, Emre Karakırık´tan yardım istedi. Karakırık´ın yardıma gittiği sırada Kanca dalgaların içerisinde kayboldu. Sakarya´nın Karasu İlçesi´nden ve Akçakoca´dan jet sky ile gelen görevliler arama yaparken, daha sonra Düzce İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Sahil Güvenlik ve jandarma ekipleri deniz ve sahil boyunu taradı. Kanca´yı arama çalışmaları devam ederken, yakınları ağlayarak arama çalışmalarını izledi.

İLK DEFA TATİL YAPIYORUZ

Karabük´ün Yenice İlçesi´nde Orman İşletme Şefliği´nde çalışan iki çocuk babası Mustafa Kanca 6 aydır vatani görevini yapan oğlunun birliğinden izin aldığını belirterek, "İlk defa ailece birlikte tatil yapıyoruz. Dün akşam geldik, sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra oğluma denizin dalgalı olması nedeniyle havuza girmesini söyledim. Oğlum da denize gireceğini söyledi. Yeğenim ile birlikte denize girmişler. Yeğenim oğlumu da kurtarmaya çalışmış ama başaramamış" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi