Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) tarafından Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2014 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı&[#]8217;na sunularak desteklenen &[#]8220;Zonguldak İlinde Alternatif Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Farkındalık Yaratılması ve Hizmet Sunanların Eğitimi&[#]8221; projesi kapsamında Almanya Zonguldaklılar Derneği&[#]8217;ne teknik ziyaret düzenlendi.

Ziyaret kapsamında dernek hizmet merkezinde düzenlenen toplantıya, Zonguldak&[#]8217;tan Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zuhal Kunduracılar, Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Neşe Köktürk, Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Afitap Bulut ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Zonguldak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Onur Çağlar katıldı.

Gelsenkirchen&[#]8217;de gerçekleştirilen toplantıda Zonguldaklılar Dernek Başkan Yardımcısı Yusuf Karail, Dernek Yönetim Kurulu ve üyeleri de hazır bulundu.

Alternatif turizm ve sağlık turizminin dünyadaki genel konumu, söz konusu alanda Zonguldak&[#]8217;taki mevcut durum ve potansiyellerin masaya yatırıldığı toplantıda; özellikle Almanya&[#]8217;da yaşayan vatandaşlarımızın ve Almanların artık sağlık turizmi ve alternatif turizm konularında da Türkiye&[#]8217;ye gelmelerinin mümkün olduğu ve Türkiye&[#]8217;nin söz konusu turizm alanlarında da oldukça içi bir konuma gelmekte olduğu vurgulandı.

Toplantıda, Aslen Devrek kökenli olan ve Gelsenkirchen&[#]8217;de sağlık sektöründe faaliyet gösteren İlhan Bükrücü, Almanya&[#]8217;daki sağlık ve evde bakım konuları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Bükrücü, bu alanda Almanya&[#]8217;daki en büyük sıkıntının kalifiyeli evde bakım hizmetlisi bulma noktasında yaşandığını belirtirken, Türkiye&[#]8217;de bu konularda uygun yatırım imkanları doğduğunda yatırım yapmaktan büyük bir memnuniyet duyacağını ifade etti.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Zonguldak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Onur Çağlar, Zonguldak&[#]8217;ın ekonomik ve sosyal tablosu hakkında genel bir bilgilendirme yaptıktan sonra ajansın faaliyetleri, ne tarz projelere destek verdikleri ve yatırım destek ofisinin görevleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Zonguldak&[#]8217;ın özel sektör yatırımlarına ihtiyaç duyduğunu belirten Çağlar, devlet desteklerinin artık oldukça cezbedici olduğunu ve Zonguldak&[#]8217;a yatırım yapmak isteyen yatırımcıları direk kendilerine yönlendirebileceklerini aktardı.
Editör: Pusula Gazetesi