GMİS Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Ramis Muslu, Genel Başkanlığa aday olduğunu açıkladı


Sendikayı eski günlerine getireceğim


&8220;Ben bu sendikanın her biriminde görev yaptım. Hiçbir göreve kısa yoldan gelmedim. Hiçbir zaman birilerine tutunmadım ve hep doğru bildiğim yerde oldum. Sendikamızın başı dik, alnı açık bir konuma gelecektir.&8221;



&8220;Bu anlayış, bu kafa ile Genel Maden İşçileri Sendikası yönetilemez. Sayın Genel Başkan, 18 ay boyunca hiçbir gelişme göstermedi. Detaylarını genel kurulda anlatacağımız yanlış işler yaptı. Sendikayı eski günlerine getireceğim.&8221;





Genel Maden İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Ramis Muslu, 29 Kasım&8217;da yapılacak Olağanüstü Genel Kurulda Başkanlığa aday olacağını açıkladı.


Muhalif gurup Genel Başkan Yardımcıları Dursun Oğuz ve Rahmi Yaman, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Ramis Muslu Genel Maden İş Sendikası toplantı salonunda basın açıklaması düzenleyerek, Ramis Muslu&8217;nun Genel Başkan adaylığını açıkladılar.



Toplantıda konuşma yapan Ramis Muslu, sendikayı eski günlerine taşıyacak bilgi ve birikime sahip olduğunu belirterek; &8220;Ben bu sendikanın her biriminde görev yaptım. Hiçbir göreve kısa yoldan gelmedim. Hiçbir zaman birilerine tutunmadım ve hep doğru bildiğim yerde oldum. İlkelerimden hiç taviz vermedim. Sendikamız, hem ekonomik olarak, hem demokrasi mücadelesindeki yeri itibariyle başı dik alnı açık bir konuma gelecektir&8221; dedi.


Başkan Muslu, konuşmasına şöyle devam etti:


&8220;12 Kasım 2008 Çarşamba günü toplanan Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanlar Kurulu 29 Kasım 2008 Cumartesi günü Olağanüstü Genel Kurul yapma kararı aldı. Yaklaşık 1 ay önce yapılan Başkanlar Kurulunda, biz üç arkadaş olarak, sendikamızın iyi yönetilmediğini belirtip, gerekçelerimizi açıklayarak, hemen olağanüstü genel kurul kararı alınmasını istemiştik. Nitekim o toplantıda şube başkanlarımızın büyük bir çoğunluğu da bu görüşümüze katılmıştı. Ancak yönetimin çoğunluğunu oluşturan 4 arkadaşımız, Başkanlar Kurulumuzun bu önerisine uymayarak, taban delege seçimlerinin yenilenmesi gibi bir karar aldıklarını açıkladılar. Hatta bunun için 15 Ocak 2009 tarihini de verdiler. Biz bu kararın, tüzüğümüze ve yasalara aykırı olduğunu, yani yanlış bir karar olduğunu söylememize rağmen bu kararı aldılar. Bu yanlış kararı, Genel Maden İşçileri Sendikası gibi 62 yıllık tarihi bulunan ve demokrasi mücadelesinde kendini kanıtlamış bir sendikanın karar defterine dahi yazdılar.


Bu 4 arkadaşımız, kendilerini bu görevlere seçen mevcut delegeye güvenmediler. Hatta tüm delegeleri seçen tabandaki maden işçisine de güvenmediler ve Ocak ayında yeni işe alınacak işçi arkadaşlarımıza oy kullandırarak yeniden delege seçmeyi, yeniden şubeci seçmeyi uygun gördüler. Aslında onlara da güvendikleri söylenemez. Çünkü bu arada, barışma veya üçümüzü birbirimize düşürme girişimlerini sürdürdüler.


Biz üç arkadaş olarak, tüzüğümüzün ve yasaların gösterdiği yolda yürüyerek, olağanüstü kongre yapabilmek için delege arkadaşların beşte birinin imzasını toplamaya başladık.


Bize gerekli olan 310 delege arkadaştan 62 imza toplamaktı. Biz 150 imza toplayıp Yönetim Kuruluna sunduk. Eğer Yönetim Kurulu karar almaz ise yapılacak olan şey mahkemeye gitmekti. Ancak 4 arkadaşımız bu durumdan hiç söz etmeden, sanki hiç imza yokmuş gibi kararı kendilerinin aldığı havasını vermeye çalıştılar. Hatta bizim üçümüzü Başkanlar Kuruluna çağırmadan, basın aracılığıyla kamuoyunu ve delegeleri yanıltmaya çalıştılar.


Bu anlayış, bu kafa ile Genel Maden İşçileri Sendikası yönetilemez. Sayın Genel Başkan, 18 ay boyunca hiçbir gelişme göstermedi. Detaylarını genel kurulda anlatacağımız yanlış işler yaptı.


Biz, bu yönetim içindeki en tecrübeli üç arkadaş olarak bu yanlışlara karşı çıkmamıza rağmen kendisine söz dinletemedik. Biz, hukuku zorlayan yanlışlara ortak olmamak, sendikamıza, maden işçilerine, Türk sendikal hayatına, Zonguldak&8217;a ve ülkemize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek için olağanüstü kongre sürecini başlattık. Artık kararı maden işçileri verecek.


Ben Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Teşkilat Sekreteri Ramis Muslu olarak Genel Maden İşçileri Sendikası&8217;nın Genel Başkanlığına adayım. Bu sendikayı yeniden eski günlerine taşıyacak bilgiye ve birikime sahibim. Sendikamız, hem ekonomik olarak, hem demokrasi mücadelesindeki yeri itibariyle başı dik alnı açık bir konuma gelecektir. Sendikamız Zonguldak&8217;ta, Ankara&8217;da ve tüm Türkiye&8217;de, hatta dünyada kaybolan prestijini yeniden kazanacaktır. Maden işçisi her zaman en sağlıklı kararı vermiştir. Yine verecektir.&8221;

Editör: Pusula Gazetesi