Murat Karadeniz, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Peygamber Aleyhissalatü Vesselam Efendimizin, İslamı yeryüzündeki insanlara tebliğ etmesi ile başlayan müslümanların mücadelesi bin 400 küsur yıldır devam etmektedir. O zamanlar Müslümanlar nasıl eziyet görüyorlarsa; şu anda da dünyanın bir çok bölgesinde insanlar sırf müslüman oldukları için, sırf müslüman Türk oldukları için yine aynı zulmü görüyorlar. Asr-ı Saadet döneminde müslümanlar, müşrikler Peygamber Efendimizi öldürmeye karar verdiklerinde Mekke´den Medine´ye hicret etmişlerdi. Mekke´den gelen müslümanlara Medineli müslümanlar kucaklarını açmış, her bir eşyalarını onlarla paylaşmışlardı. Öyle ki iki koyunu olan bir koyununu, iki odalı evi olan evinin bir odasını Mekkeli müslüman kardeşleri ile paylaşmış; vefat eden her bir Medinelinin varisi olacak kadar kardeş hukukunu tüm dünyaya gösteriyorlardı.

Şimdi ahir zamandayız. Kardeşin öz kardeşe düşman olduğu bu zamanda müslümanlar, dün olduğu gibi bugün de zulüm altındalar. Ebu cehil zihniyetli müslüman görünümlü cani terör örgütleri, vahşi hayvanları bile kıskandıracak vahşetlere imza atıyorlar. Sırf hatıra resmi çekmek için masum insanların boğazlarının kesildiği, cihat adı altında kadınların haraç mezat paylaşıldığı, çocukların gece yataklarında uyurken bombalarla vefat ettiği bir İslam coğrafyası ile karşı karşıyayız. Her yeri geldiğinde dünya lideri olmakla, orta doğunun padişahı, İslam coğrafyasının halifesi gibi hiç de ona yakışmayan hasletlerle anılan Tayyip Erdoğan ne zaman burnumuzun dibindeki Türkmenlerin feryatlarını işitecek? Beş yıldızlı otellerde VIP sınıfında ağırlanan Libyalılardan tutun da, memleketin 81 vilayetinde milyonlarca Suriyeliye bakan Türkiye Cumhuriyeti Devleti; Kuzey Irak Türkmenlerine ne zaman yardım elini uzatacak? Yezidiler için kamuoyu oluşturan Türk medyası, Türkmenler için ne zaman bir iki kelam edecek? IŞİD denen cani terör örgütünden kaçan binlerce Türkmen çoluk çocuk, yaşlı kadın dağlarda aç susuz bir şekilde yaşam mücadelesi veriyorlar. Din kardeşi ayırt etmeden söylüyorum; onlar da bizim kardeşimiz ama bir millete yapılan yardım diğer mahzun milletlerden esirgeniyorsa, burada bize düşen, bu haksızlığı kamuoyu ile paylaşmaktır. Aylardır bu milleti cemaat ile uyuttunuz. Cemaatle yatırıp, cemaatle kaldırdınız. Cemaati vatan hainlerinden daha tehlikeli gösterip; aylarca bu kara propagandayı yaptınız ve nihayetinde asıl amacınız olan milleti kutuplaştırarak Cumhurbaşkanlığı seçiminde bu kutuplaşmanın provasını yaptınız. Ne PKK paçavrasının güneydoğuda her geçen gün meşrulaştığını anladı bu millet; ne de İslam coğrafyasında akan müslüman kanından haberi oldu.

Allahım bu ne büyük acıdır. Gözlerimizle görüyor, kulaklarımızla duyuyoruz ama elimizden de hiçbir şey gelmiyor. Çaresiziz Ya Rabbi. Ne olur şu köhnemiş vicdanımızdaki sesimizi duy Allahım. İslama ve müslümanlara yardım et. Rabbim; Doğu Türkistan&[#]8217;da ellerinden bebeleri alınan anaların, Çinliler tarafından zorla oruçları bozdurulan soydaşlarımızın, Filistin´de sahur vakti evleri bombalanan kardeşlerimizin, Kuzey Irak ta IŞİD denen katil sürüsünün insafına terk edilen Türkmen kardeşlerimizin, Suriye&[#]8217;de bir tas çorbaya hasret kalan yetim çocukların, Çeçenistan&[#]8217;da öz yurtlarında Putin&[#]8217;in kuklası olmayı reddeden ve terörist muamelesi gören mücahitlerin, Mynamar&[#]8217;da budistlerin canlı canlı yaktığı vatansız kalan Rohingyalı müslümanların, Afrika´da teni siyah ama kalbi bembeyaz müslüman kardeşlerimizin yardımcısı olsun.

Bu vesile ile dünyanın bir çok bölgesinde olduğu gibi sırf müslüman olduğu için zulme maruz kalan Kuzey Irak Türkmenlerine Devletimizin bir an önce yardım elini uzatmasını diliyor; şahsım ve Zonguldak Alperen Ocakları teşkilatım adına sınır kapılarımızın Türkmen kardeşlerimize açılmasını istiyoruz."
Editör: Pusula Gazetesi