Eşi 3 yıl önce ölen 7 kız çocuğu sahibi Durcan Alkan´ın, kızı Ayten ile birlikte oturduğu 2 katlı evinde dün bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Bacaklarındaki rahatsızlık nedeniyle koltuk değnekleriyle yürüyebilen Durcan ve kızı Ayten Alkan, alt katı odunluk olarak kullanılan evde yanarak hayatlarını kaybetti. Alevlerin sıçradığı bitişikteki Ömer Kaya´ya ait ev de yandı.

Anne ve kızı için bugün köy meydanında cenaze namazı kılındı. Cenazeye Alkan ailesinin yakınları ve köylüler katıldı. Yakınlarının desteği ile güçlükle ayakta duran Durcan Alkan´ın kızı 45 yaşındaki Gonca Alkan Bayraklı, "Anne, hem yandın hem yaktın" diyerek gözyaşı döktü. Anne ve kızının diğer yakınları da ağladı. Durcan ve Ayten Alkan´ın cenazeleri, öğlen kılınan cenaze namazlarının ardından köy mezarlığında yan yana toprağa verildi.

Evde yangının neden meydana geldiği ise henüz belirlenemedi. Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, evdeki tüm üşyaların yanarak kül olduğunu, bu yüzden yangının çıkış nedeninin tespit edilemediğini söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi